Hyppige spørgsmål omkring vores zero emission-maskiner

For at opleve batterielektriske entreprenørmaskiner og entreprenørmateriel i aktion er udlejning særdeles velegnet. Her kan du prøve E-maskinerne på din egen byggeplads. Kontakt venligst din salgspartner, du finder det nærmeste salgssted under: https://locations.wackerneuson.com/lf/

Nei, zero emission produktene er like enkle og intuitive å betjene som konvensjonelle maskiner. Anleggsutstyret startes sågar i ordets rette forstand ved å trykke på en knapp.

Ja, vores zero emission-maskiner og entreprenørmateriel har samme ydeevne som vores konventionelle modeller.

Det afhænger af entreprenørmateriellet eller entreprenørmaskinen. Varigheden af driftstiden varierer også afhængigt af brug og driftsforhold. Til over 90 % af alle kundeopgaver er én batteriopladning nok til en hel arbejdsdag. Mellemliggende opladninger kan forlænge driftstiden yderligere.

Det afhænger af entreprenørmateriellet eller entreprenørmaskinen samt opladeren, den valgte batterimulighed og opladningstilslutningens effekt. I praksis oplades vores batteridrevne maskiner natten over, da batterilevetiden er tilstrækkelig til en hel dag. Med en mellemliggende opladning på 1 time i løbet af dagen kan driftstiden forlænges med op til 25%.  For at sikre, at vores entreprenørmaskiner altid kan oplades overalt og dermed levere deres fulde ydeevne, er de udstyret med de mest almindelige strømtilslutninger, såsom Schuko / CEE og type 2-stik. Derudover tilbyder vi med Battery One og Charging Box de første infrastrukturløsninger til e-byggepladser.

Elektriske drivsystemer er dyrere end konventionelle drivsystemer, hovedsageligt på grund af prisen på batteriet og de elektriske komponenter. Men batterielektriske entreprenørmaskiner og -udstyr er betydeligt billigere i hele deres levetid end deres konventionelt drevne modstykker, da driftsomkostningerne i gennemsnit er halveret, og vedligeholdelsesomkostningerne er en tredjedel lavere.

Besparelserne varierer afhængigt af zero emission-maskinen og energiomkostningerne. I gennemsnit reduceres driftsomkostningerne med halvdelen og vedligeholdelsesomkostningerne med en tredjedel. Det sætter de højere købsomkostninger for maskinerne i perspektiv.

Batteridrevne entreprenørmaskiner er fremtiden og ekstremt stabile i værdi, så man kan forvente en højere gensalgsværdi end maskiner med konventionelle drivsystemer. Maskinernes restværdi skyldes også de anvendte råmaterialer, som kan genanvendes.

Da vi har tilbudt maskiner fra vores zero emission-portefølje i mere end 10 år, har vi været i stand til at ledsage mange kunder i marken. Du kan finde nogle arbejdsrapporter her: https://magazine.wackerneuson.com/en/zero-emission/

I mange situationer på byggepladsen er brugen af elektriske entreprenørmaskiner og entreprenørudstyr den ideelle løsning. For eksempel når udstødnings- og støjemissioner skal holdes så lave som muligt - det kan være i indre byområder, i følsomme miljøer som omkring børnehaver eller hospitaler, indendørs eller fordi der arbejdes om natten.
Det er bedst at diskutere med din salgspartner, om maskiner og entreprenørmateriel fra zero emission-porteføljen er egnet til din anvendelse.

Vores eldrevne entreprenørmaskiner er endda op til 20 decibel mere støjsvage end deres konventionelle modstykker. Allerede 10 decibel mindre betyder en halvering af det oplevede støjniveau. Dette har i øvrigt også en konkret økonomisk fordel, da der ofte skal arbejdes i støjfølsomme omgivelser. 

Kontakt venligst din Wacker Neuson-salgspartner.

Mellemliggende opladninger under driftsstop kan altid betale sig med Li-ion-batterier. En betydelig mængde energi genoplades inden for en kort opladningstid.

Ud over zero emission-maskiner tilbyder Wacker Neuson også infrastrukturelle løsninger til e-byggepladser. Ud over opladere, hurtigopladere og batteritransportsystemer omfatter dette også en CB250 Charging Box, som kan bruges til autonom opladning af batterielektriske maskiner på byggepladsen, ligesom en powerbank.

De batteridrevne maskiner og entreprenørmateriel fra Wacker Neuson kan bruges i temperaturområdet -10 til +50 grader. Opladning ved lave temperaturer er heller ikke noget problem, batterierne til entreprenørmaskiner (Battery One BOB) kan oplades ved ned til -20 grader. Alle entreprenørmaskiner med et Li-ion-batteri har en integreret batterivarmer, så det er muligt at oplade ned til -15 grader.  Hvis batterimaskiner bruges eller opbevares i særligt kolde omgivelser, anbefales særlig håndtering for at forlænge batteriets levetid - undgå f.eks. dyb afladning ved at opbevare afladede batterier i lange perioder under kolde forhold.

Batteriet på alle entreprenørmaskiner kan skiftes ud med nogle få enkle trin. Et tomt batteri kan udskiftes med et fuldt opladet på få sekunder eller fjernes fra stamperen og sættes på vibrationspladen, afhængigt af hvilken enhed der er brug for i øjeblikket. Takket være Battery One-konceptet er BOB-batteriet multifunktionelt og kan bruges til alle entreprenørmaskiner fra Wacker Neuson og i nogle tilfælde endda på tværs af producenter. Læs mere på:https://www.battery-one.org/. Li-ion-batterierne er permanent installeret i entreprenørmaskinerne og er ikke designet til udskiftning under drift. Men de kan selvfølgelig repareres eller udskiftes på et værksted.

De batterielektriske entreprenørmaskiner fra Wacker Neuson kan oplades enten via en stikkontakt (Schuko), en industristikdåse (CEE) eller en wallbox (type 2-stik). De fleste byggepladser har også en strømstilslutning til rådighed. Hvis dette ikke er muligt, tilbyder Wacker Neuson infrastrukturelle løsninger til e-byggepladsen ud over emissionsfrie maskiner. CB250 Charging Box kan bruges til selv at oplade batteridrevne maskiner på byggepladsen, hvis der ikke er elektricitet til rådighed. Præcis som med en powerbank.

Med Wacker Neusons zero emission-løsninger kan du reducere CO2-emissionerne med op til 90 %, medregnet batteriproduktion og energiudvinding. Under driften udleder zero emission-maskinerne ingen udstødningsgasser og dermed heller ingen CO2. Derfor aflastes miljøet og alle, der arbejder på byggepladsen.

Wacker Neusons zero emission-maskiner bruger hovedsageligt lithium-ion-batterier. DW15e-hjuldumperen og tidligere generationer af WL20e-hjullæsseren drives af et blybatteri (AGM). 

Wacker Neuson tilbyder Systainer® fra Tanos udelukkende i en specialversion til transport og læsning af Wacker Neuson-batterier i BOB-serien. I denne robuste systemboks er tilbehøret til batteridrevet værktøj beskyttet mod skader og snavs og kan transporteres og opbevares sikkert i korte perioder. Til længere opbevaring kræves et sikkerhedsskab.

Alle batterielektriske zero emission-maskiner er underlagt forskellige beskyttelsesklasser for drift og transport, hvilket f.eks. omfatter lastsikring under transport og pligten til at medbringe en ildslukker. Kontakt venligst din salgspartner her, da reglerne varierer fra land til land.

Ældning med tiden spiller en underordnet rolle i batteriteknologien; det er antallet af fulde opladningscyklusser der her er afgørende.

Med den Li-Ion-celle, som Wacker Neuson bruger, garanterer vi 2000 cyklusser med 80% State of Health (restkapacitet).
Dette svarer til ca. 10.000 driftstimer. Vores tip: En medium ladetilstand under stilstand og opbevaring forlænger batteriets levetid.