Milepæle fra Wacker Neuson

Det startede med en vision. Med etableringen af et smedeværksted i Dresden, Tyskland, i 1848, lagde Johann Christian Wacker fundamentet til en forretning, der siden udviklede sig kontinuerligt i århundreder og flere gange revolutionerede byggeindustrien: Wacker Neuson.

Opfinderlyst og innovationskraft dannede lige fra begyndelsen grundlaget for virksomhedens historie. I 1930 opfandt Hermann Wacker verdens første elektriske stamper. Mere end 200 patenter og brugsmønstre fulgte efter og blev markedsført med succes.

2460053_Wacker_Neuson_175_Stampfer_60x40_4c_Ansicht.png

2023

Stærk partner i 175 år

Vi fejrer jubilæum: Kunderne og deres behov har stået i centrum hos os i 175 år.

WN_EMEA_image_EZ17e_Charging_Box_zero_emission_action.jpg

2022

zero emission-økosystem

Wacker Neuson sætter fokus på hele økosystemet for kunderne: fra opladningsinfrastrukturen over serviceydelser og finansieringstilbud til en vurdering af batteriets livscyklus. Et eksempel på dette er den såkaldte charging box – en powerbank til byggepladsen.

APS and BPS series

2021

Batteridrevne pladevibratorer: APS-/BPS-serie

Den nye serie med envejsplader, BPS med benzinmotor og APS med batteridrift, udmærker sig ved sin komfortable og enkle håndtering og er foruden jordkomprimering perfekt egnet til bearbejdning af asfaltoverflader.

Elektrisk zero emission-minigravemaskine EZ17e i aktion på en byggeplads.

2020

Elektrisk gravemaskine EZ17e

Med den elektriske minigravemaskine EZ17e bliver den emissionsfrie byggeplads en realitet. med denne maskine – og de andre E-maskiner fra Wacker Neuson – kan en hel byggeplads arbejde uden direkte udstødningsemissioner og ekstremt støjsvagt.

Dual View-dumper fra Wacker Neuson i aktion.

2019

Dual View-dumpere

Wacker Neuson markedsfører Dual View-dumperne. Hjuldumperne udmærker sig med en sæde- og betjeningskonsol, der kan drejes 180°. Det giver større sikkerhed for brugeren og på byggepladsen og forbedrer fleksibiliteten.

Wacker Neuson Compamatic.

2019

Compamatic

Med Compamatic kombinerer Wacker Neuson sin afprøvede komprimeringskontrol Compamatic med en telematikløsning. Dermed kan komprimeringsforløbet følges, og der er mulighed for en komplet dokumenteret kvalitetskontrol - alt sammen fra skrivebordet.

Bygningsarbejder, der bærer en batteridrevet højfrekvens-stavvibrator fra Wacker Neuson på en byggeplads.

2019

Stavvibrator med batteri

Wacker Neuson markedsfører den første batteridrevne højfrekvens-stavvibrator på markedet. Batteriet bæres i rygsækken. Dermed kan der arbejdes uden fødekabel - for større bevægelsesfrihed, sikkerhed og komfort.

Wacker Neusons elektriske hjuldumper DW15e i aktion.

2019

Fuldelektrisk hjuldumper DW15e

Zero emission-familien udvides: Med E-hjuldumper DW15e kan der udføres effektiv materialetransport uden direkte udstødningsemissioner, og maskinen imponerer med sin særligt støjsvage arbejdsmåde, især i følsomme omgivelser.

Envejsplader fra zero emission-serien i aktion på en byggeplads i en by.

2018

Batteridrevne vibrationsplader i zero emission-por

Elektrificeringen fortsætter. Nyheder i form af envejspladerne AP1850e og AP1840e.

Wacker Neusons minigravemaskine 803 dual power i aktion i en hal.

2014

Introduktion af zero emission-serien

Wacker Neuson præsenterer sin zero emission-serie med den elektriske hjullæsser WL20e og de batteridrevne stampere AS30e og AS50e. Minigravemaskinen 803 dual power præsenteres ligeledes i 2014. Den kan anvendes med dieselmotor eller med et elektrohydraulisk aggregat.

Komprimeringskontrollen Compatec i aktion på en byggeplads.

2013

Komprimeringskontrollen Compatec

Komprimeringskontrollen Compatec er en orienteringshjælp i forbindelse med jordkomprimering – særligt for brugere, der kun arbejder lejlighedsvist med vibrationsplader. Otte LED-lamper viser brugeren det relative komprimeringsfremskridt.

Wacker Neuson-gravemaskine foran Wacker Neusons fabrik i Hörsching ved Linz.

2012

Nyt driftssted i Linz, Østrig

I 1981 blev Neuson Hydraulik GmbH grundlagt og lagde grundstenen for et af de vigtigste produktsegmenter i Wacker Neuson-koncernen. Siden 2012 er gravemaskinerne blevet udviklet og produceret i fabrikken i Hörsching ved Linz, Østrig.

Koncernens hovedsæde i Wacker Neuson SE i det nordlige München.

2011

Åbning af koncerncentralen

I det nordlige München indvies den nye koncerncentral i Wacker Neuson SE. Bygningen består af overfladebetonelementer i forskellige farvetoner, der understreger virksomhedens mange års ekspertise inden for betonteknik.

Fjernstyret Wacker Neuson DPU130r i aktion på en byggeplads.

2010

Kraftigste vibrationsplade

DPU130r ser dagens lys: Den første vibrationsplade med to understel markedsføres. Den kan erstatte en tung 7 tons tromle og er samtidig lettere, mere kompakt og mere fleksibel. Vibrationspladen kan styres med en fjernbetjening.

2007

Børsnotering

I maj 2007 gik Wacker Neuson AG på børsen (og er i dag i indekset S-DAX).

Wacker Neuson Group

2007

Fusion til Wacker Neuson AG

Neuson Kramer Baumaschinen AG fusionerer med den traditionelle familievirksomhed Wacker Construction Equipment AG. Med fusionen supplerer virksomhederne hinandens produktområder og salgsområder.

Neuson 9503 under kørsel.

2007

Fart over feltet

Neuson 9503 er med sin hastighed på op til 40 km/h den hurtigste gravemaskine i verden. Den bliver særligt efterspurgt i kommuner og have- og landskabsanlæg og vinder meget hurtigt indpas på markedet.

Weidemann

2005

Hjullæsser med knækled

Siden 2005 har Weidemann GmbH forsynet koncernen med hjullæssere med knækstyring. Siden da er de kompakte maskiner blevet tilbudt under mærket Weidemann for landbrugsindustrien og Wacker Neuson for byggeindustrien.

2002

Stamper med separatsmøring

Med separatsmøringen bortfalder forblandingen. Dermed blev der sat en yderligere milepæl inden for stampernes udvikling: perfekt motorbeskyttelse, maksimal brugervenlighed og stor pålidelighed under driften.

Stavvibrator med integreret frekvensomformer i aktion på en byggeplads.

1994

Stavvibrator med integreret frekvensomformer

Den patenterede teknologi imponerer med slitagefrihed, pålidelighed og robusthed. Med den integrerede omformer kan stavvibratoren anvendes med enfaset lysstrøm. Derved opnås maksimal fleksibilitet på byggepladsen.

Første universaltromle RT820 med knækled i aktion.

1991

Første råjordstromle med knækled

I 90’erne markedsføres den første universaltromle med knækled under navnet RT820. Den styres med fjernbetjening, kan køre fremad og baglæns og er på grund af sit centrale led yderst manøvredygtig.

Neuson-gravemaskine med innovativt Vertical Digging System VDS i aktion.

1988

VDS-systemet udvikles

En innovation inden for gravemaskinerne er VDS-systemet (Vertical Digging System). Dette system muliggør præcis, vertikal gravning selv på ujævne underlag, ved fortovskanter og på skråninger. Derved bliver arbejdet mere effektivt, hurtigere og mere behageligt for operatøren

Første Neuson hydraulik-minigravemaskine i aktion.

1984

Første hydrauliske minigravemaskine

I 1984 blev den første Neuson Hydraulik-minigravemaskine markedsført. Adskillige innovationer fulgte efter inden for minigravemaskineområdet.

Neuson-entreprenørmaskine foran det nyetablerede Neuson Hydraulik GmbH.

1981

Grundlæggelse af Neuson Hydraulik GmbH

I 1981 blev Neuson Hydraulik GmbH grundlagt.

Første reversible vibrationsplade DVU i aktion.

1973

Første reversible vibrationsplade

Nye idéer og fremragende ydelser: Med den første reversible vibrationsplade DVU sættes en yderligere milepæl. Hastighed i begge retninger kan reguleres indtil vibration under stilstand. Dermed har operatøren større bevægelighed og fleksibilitet.

Wacker Neusons produktionsanlæg i Reichertshofen.

1964

Produktionsanlæg i Reichertshofen

Virksomheden Wacker køber et ti hektar stort grundstykke i Reichertshofen i Østrig til produktionen. I 1964 grundlægges fabrikken for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter innovativt entreprenørmateriel af høj kvalitet til professionelle brugere.

Historisk stamper med forbrændingsmotor i aktion.

1952

Stampere med forbrændingsmotor

Montering af forbrændingsmotorer skaber nye muligheder for anvendelsen af stampere. Dermed øges rækkevidde, fleksibilitet og den praktiske værdi. Nu kan de også anvendes meget effektivt på byggepladser uden strømforsyning.

Historisk billede af den første stavvibrator fra Wacker Neuson.

1934

Den første stavvibrator erobrer markedet

Som opfinder af verdens første stavvibrator revolutionerer Wacker Neuson en hel industri og gør professionel betonkomprimering muligt. Højfrekvens forbedrer komprimeringsydelsen og kvaliteten af betonen.

Billede af den første elektriske stamper i verden fra Wacker.

1930

Den første elektriske stamper opfindes

Hermann Wacker revolutionerer en hel industri. Med opfindelsen af verdens første elektriske stamper lægger han fundamentet til jordkomprimering og til sin egen virksomhed. På byggepladserne bruges ordet ”wacker” ligefrem om arbejdet med vibrationsstamperen.

Historisk ambolt

1848

Grundlæggelse af smedeværkstedet Wacker

Fundamentet til virksomheden blev lagt i Dresden, Tyskland. Johann Christian Wacker etablerer et smedeværksted under navnet “Wacker”. I 1875 begynder den industrielle produktion.