Milepælene til Wacker Neuson

I begynnelsen hadde man en visjon. Med grunnleggelsen av et smieverksted i Dresden i Tyskland  i 1848, la Johann Christian Wacker grunnsteinen til en bedrift som kontinuerlig har utviklet seg videre over århundrer og som har revolusjonert industrien mer enn én gang: Wacker Neuson.

Oppfinnelsesånden og innovasjonskraften skulle forme foretaket helt fra starten og utover i historien. I 1930 oppfant Hermann Wacker verdens første elektriske stamper. Over 200 patenter og bruksmodeller fulgte og har funnet veien til markedet med suksess.

2460053_Wacker_Neuson_175_Stampfer_60x40_4c_Ansicht.png

2023

En sterk partner gjennom 175 år

Vi feirer vårt jubileum: Siden 175 år har vi hatt fokus på våre kunder og deres behov.

WN_EMEA_image_EZ17e_Charging_Box_zero_emission_action.jpg

2022

zero emission økosystem

Wacker Neuson setter fokus på hele økosystemet for kundene: Fra ladeinfrastruktur til tjenester og finansieringstilbud, samt til et livssyklusperspektiv for batteriet. Et eksempel på dette er Charging Box - en powerbank for byggeplassen.

APS and BPS series

2021

Batteridrevne vibroplater i APS-/BPS-serien

Den nye serien av forovergående vibrasjonsplater, BPS med bensinmotor og APS med batteridrift er enkel å håndtere og er i tillegg til massekomprimering ideell til bearbeiding av asfaltoverflater.

zero emission elektrisk minigraver EZ17e i bruk på en byggeplass.

2020

Elektrogravemaskin EZ17e

Med den elektriske minigraveren EZ17e blir den utslippsfrie byggeplassen en realitet. Dermed – og med de andre e-maskinene fra Wacker Neuson – kan hele byggeplassen drives ekstremt støyfattig og uten direkte avgassutslipp.

Wacker Neuson Dual View dumper i bruk.

2019

Dual View-dumpere

Wacker Neuson bringer Dual View-dumpere på markedet. Hjuldumperen utmerker seg med at setet og betjeningskonsollen kan dreies 180°. Dette gir mer sikkerhet for brukeren og byggeplassen, samt økt fleksibilitet.

Wacker Neuson Compamatic.

2019

Compamatic

Med Compamatic forbinder Wacker Neuson sin velkjente komprimeringskontroll Compatec med en telematikkløsning. Det gjør komprimeringsprosessen lett forståelig, og muliggjør en enkel og dokumentert kvalitetskontroll – rett fra skrivebordet.

Anleggsarbeider har på seg Wacker Neuson høyfrekvens stavvibrator på en byggeplass.

2019

Stavvibrator med batteri

Wacker Neuson presenterer den første batteridrevne høyfrekvens stavvibratoren på markedet. Her bæres batteriet i en ryggsekk. Dermed er det mulig å arbeide uten kabel – for mer bevegelsesfrihet, økt sikkerhet og betjeningskomfort.

Wacker Neuson elektrisk hjuldumper DW15e i bruk.

2019

Helelektrisk hjuldumper DW15e

zero emission-familien vokser: E-hjuldumperen DW15e gjør det mulig å transportere masse effektivt og uten avgassutslipp, og overbeviser med sin spesielt stille arbeidsmåte, som fremfor alt er viktig i følsomme omgivelser.

Forovergående vibrasjonsplate i zero emission serien  i bruk på en byggeplass i byen.

2018

Batteridrevne vibrasjonsplater i zero emission-pro

Elektrifiseringen fortsetter. De forovergående vibrasjonsplatene AP1850e og AP1840e kommer på markedet.

Wacker Neuson minigraver 803 dual power i bruk i en hall.

2014

Innføring av zero emission-serien

Wacker Neuson presenterer sin zero emission-serie med den elektriske hjullasteren WL20e, og batteristamperne AS30e og AS50e. Minigraveren 803 dual power presenteres også i 2014. Den kan drives med diesel eller med et elektrohydraulisk aggregat.

Komprimeringskontrollen Compatec i bruk på en byggeplass.

2013

Komprimeringskontrollen Compatec

Komprimeringskontrollen Compatec tilbyr en orienteringshjelp under massekomprimeringen – spesielt for brukere som kun arbeider med vibrasjonsplaten av og til. Åtte LED-lys viser brukeren den relative komprimeringsfremgangen.

Wacker Neuson gravemaskin foran Wacker Neuson fabrikken i Hörsching ved Linz.

2012

Ny beliggenhet i Linz i Østerrike

Med grunnleggelsen av Neuson Hydraulik GmbH i 1981 ble grunnsteinen lagt ned for et av de mest betydningsfulle produktsegmentene til Wacker Neuson-konsernet. Siden 2012 har fabrikken i Hörsching ved Linz i Østerrike utviklet og produsert gravemaskiner.

Konsernsentralen til Wacker Neuson SE i München nord.

2011

Åpningen av konsernhovedkvarteret

Nord i München innvies det nye konsernhovedkvarteret til Wacker Neuson SE. Bygningen består av synlige betongelementer i forskjellige fargetoner og understreker firmaets mangeårige ekspertise innen området betongteknologi.

Fjernstyrt Wacker Neuson DPU130r i bruk på en byggeplass.

2010

Den kraftigste vibrasjonsplaten

DPU130r blir født: Den første vibrasjonsplaten med to bunnplater presenteres på markedet. Den kan erstatte en tung 7-tonns valse og er samtidig lettere, mer kompakt og mer fleksibel. Vibrasjonsplaten kan styres med en fjernkontroll.

2007

Børsnotering

I mai 2007 noteres Wacker Construction Equipment AG på børsen (i dag Wacker Neuson SE, S-DAX).

Wacker Neuson Group

2007

Sammenslutning til Wacker Neuson AG

Neuson Kramer Baumaschinen AG fusjonerer med den tradisjonelle familiebedriften Wacker Construction Equipment AG. Med sammenslåingen, støtter forretningene hverandres produktserier og salgsregioner.

Neuson 9503 under kjøring.

2007

Raskt videre

Neuson 9503 er den raskeste gravemaskinen i verden med opptil 40 km/t. Den blir spesielt godt mottatt av kommuner og landskapsentreprenører, og etablerer seg på markedet på veldig kort tid.

Weidemann

2005

Hjullastere med svingledd

Siden 2005 har Weidemann GmbH støttet gruppen av selskaper med leddhjullastere. Siden da har de spesifiserte kompaktmaskinene blitt tilbudt under merkevaren Weidemann for landbruksindustrien og Wacker Neuson for byggeindustrien.

2002

Stampere med separat smøring

Den separate smøringen eliminerer behovet for forhåndsblanding. Nok en milepæl ble passert i utviklingen av stampere: Perfekt motorbeskyttelse, maksimal brukervennlighet og høy pålitelighet under drift.

Stavvibrator med integrert frekvensomformer i bruk på en byggeplass.

1994

Stavvibrator med integrert frekvensomformer

Den patenterte teknologien overbeviser med slitasjefrihet, pålitelighet og robusthet. På grunn av den integrerte omformeren kan stavvibratoren drives med enfaset strøm. Dette muliggjør en maksimal uavhengighet på byggeplassen.

Første pendelledd universalvalse RT820 i drift.

1991

Første grøftevalse med svingledd

På starten av nittitallet kom den første universalvalsen med svingledd på markedet – kalt RT820. Den styres via fjernkontroll, kan kjøres forover og bakover, og er ekstremt manøvrerbar takket være svingleddet på midten.

Neuson gravemaskin med innovativt Vertical Digging System VDS i drift.

1988

Utvikling av VDS

Tiltbar overvogn Vertical Digging System (VDS) er en innovasjon når det gjelder gravemaskiner. Dette systemet muliggjør nøyaktig vertikal graving på et ujevnt underlag, langs fortauskanter og i skråninger. På denne måten utføres arbeidet mer effektivt, raskere og mer behagelig fo

Første Neuson hydraulikk-minigraver i drift.

1984

Første hydrauliske minigraver

I 1984 kom den første hydrauliske minigraveren fra Neuson på markedet. Utallige innovasjoner fulgte i minigraverfeltet.

Neuson anleggsmaskin foran det nyopprettede Neuson Hydraulik GmbH.

1981

Grunnleggelse av Neuson Hydraulikk GmbH

I 1981 ble Neuson Hydraulik GmbH grunnlagt.

Første reverserbare vibrasjonsplate DVU i bruk.

1973

Første reverserbare vibrasjonsplate

Nye idéer og fremragende ytelser: Med den reverserbare vibrasjonsplaten DVU er nok en milepæl passert. Hastigheten kan reguleres trinnløst i begge retninger, og den kan til og med vibrere mens den står stille. Brukeren er på denne måten mer bevegelig og fleksibel.

Wacker Neuson produksjonalegg i Reichertshofen.

1964

Produksjonsanlegg i Reichertshofen

Firmaet Wacker kjøper en ti hektar stort tomt i Reichertshofen i Øvre Bayern for produksjon. Fabrikken grunnlegges i 1964 for å imøtekomme den økende etterspørselen etter innovativt og høykvalitets anleggsutstyr for profesjonelle brukere.

Historisk stamper med forbrenningsmotor i bruk.

1952

Stampere med forbrenningsmotor

Bruken av forbrenningsmotorer åpner for nye bruksmuligheter for stampere. Dette øker rekkevidden, fleksibiliteten og den praktiske verdien. Fra nå av kan de også brukes meget effektivt på byggeplasser uten strømforsyning.

Historisk bilde av den første stavvibratoren fra Wacker Neuson.

1934

Den første stavvibratoren erobrer markedet

Som oppfinner av verdens første stavvibrator revolusjonerte Wacker Neuson en hel industri og mulliggjorde profesjonell betongkomprimering. Høy frekvens forbedrer komprimeringsytelsen og kvaliteten på betongen.

Bilde av verdens første elektrostamper fra Wacker.

1930

Den første elektrostamperen blir oppfunnet

Hermann Wacker revolusjonerer en hel industri. Han finner opp den første elektriske stamperen i verden og legger dermed grunnsteinen for massekomprimering og for selskapet sitt. På byggeplasser kalles det å arbeide med vibrasjonsstamper “wacker” den dag i dag.

Historisk ambolt

1848

Grunnleggelse av smien Wacker

Selskapets grunnstein ble lagt i Dresden, Tyskland. Johann Christian Wacker grunnlegger et smedverksted med navnet “Wacker”. I 1875 starter den industrielle produksjonen.