TH412e

Wacker Neuson TH412e teleskoplaster i bruk på byggeplass med pallegaffel

Teleskoptrucker TH412e: Elektrisk, miljøvennlig og effektiv

TH412e er den første rent elektrisk drevne teleskoptrucken fra Wacker Neuson. Ytelsesegenskapene tilsvarer en konvensjonell dieseldrevet maskin. Det integrerte 96 volt litiumionbatteriet er tilgjengelig i to ytelsesnivåer slik at kjøre- og ladetider kan tilpasses optimalt til arbeidskravene. TH412e arbeider fullstendig utslippsfritt og med betydelig lavere støyutslipp. For brukeren betyr dette mer fleksibilitet i bruk, miljøvern og betydelige besparelser i driftskostnadene. Dette gjelder også den elektrisk drevne maskinen med egenskaper som kompakte dimensjoner, firehjulsstyring, lavt tyngdepunkt og utmerket stabilitet.

Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Lithium-ion batteri

Ytelsessterkt litiumionbatteri

 • Avhengig av bruksområde og formål, kan alltid den passende batteristørrelsen velges. Totalt to vedlikeholdsfrie litiumionbatterier er tilgjengelige: Standard er 18 kWh, som alternativ er 28 kWh også tilgjengelig.
 • Som standard er en 3 kW ombordlader montert. Som alternativ kan en ekstra 3 kW ombordlader velges for å øke ladeeffekten til 6 kW. På denne måten oppnås raske ladetider.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, lademuligheter

Enkle lademuligheter

 • Den sentrale ladeluken er plassert bak på maskinen og lett tilgjengelig utenfra. Bak lasteluken er stikkontakten, aktiveringsbryteren og ladeindikatoren.
 • Ladekabelen (type 2 støpsel på maskinsiden, kjent fra bilbransjen) inkludert kontrollboksen er tilgjengelig med mange forskjellige plugger: 230 V / 10 A med jord, 230 V / 16 A CEE (blå, 3-polet), 400 V / 16 A CEE (rød, vekselstrøm, 5-polet), 400 V / 16 A (type 2 plugg Wallbox, IEC 62196) og andre adapterplugger.
 • Det valgbare ladestøpselet muliggjør rask og koordinert lading av valgt batteristørrelse. I kombinasjon med den innebygde laderen garanteres en effektiv og sikker ladeprosess.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, display digital, studio

Digitalt display

 • Oversikt over de viktigste funksjonene: Med det digitale displayet har føreren alltid oversikt under arbeidet.
 • Standardinformasjon som varsellampen for parkeringsbremsen eller kontrollampene for blinklysene eller fjernlyset vises i ytterkanten av displayet.
 • I informasjonsområdet i midten av displayet er det tre hovedvisninger og en rekke nyttig informasjon, som for eksempel timeteller, ladetilstand på driftsbatteriet, gjenværende driftstid / gjenværende ladetid, hastighetsvisning, gjennomsnittlig forbruk, rekuperasjonsnivå, dato, klokkeslett eller temperaturen til ulike komponenter.
Wacker Neuson Teleskoplaster TH412, Elektrisk parkeringsbrems

Elektrisk parkeringsbremse

 • Den elektriske parkeringsbremsen blir automatisk aktivert når maskinen står stille, når kjøreretningen blir satt til nøytral eller når føreren forlater setet. Parkeringsbremsen frigjøres automatisk når maskinen startes via gasspedalen. Dette gir føreren og omgivelsene maksimal sikkerhet og komfort. Maskinen kan betjenes svært effektivt med den elektriske parkeringsbremsen.
 • Selvfølgelig kan parkeringsbremsen også aktiveres eller deaktiveres manuelt ved å betjene en bryter. Føreren har dermed alltid kontrollen, og kan arbeide med maskinen etter egne behov og vaner.
 • Den elektriske parkeringsbremsen tilbyr både en Auto-Hold- og en Hill-Hold-funksjon. Dette forhindrer at maskinen ruller vekk utilsiktet, og øker dermed sikkerheten under arbeid.
Teleskoptrucker TH412e

Kompakte dimensjoner i klassen 2 x 2 m

 • Bredden og høyden på de kompakte teleskoptruckene er alle under 2 m. Dermed er teleskoptruckene våre også perfekte til bruk på trange steder, med en enestående kombinasjon av løftehøyde, bredde og maskinytelse.
 • Alle teleskoptruckene i vår kompaktserie har en spesielt liten, indre svingradius. Manøvrerbarheten som oppnås på denne måten, gjør maskinene til allroundere på ethvert brukssted.

Flere funksjoner

Wacker Neuson teleskoplaster TH522, pulverlakk

Pulverlakkering av høy kvalitet

 • Sammenlignet med vanlig våtlakkering forlenger pulverlakkering maskinens levetid betydelig, og er samtidig miljøvennlig.
 • Den slitesterke pulverlakken sikrer en stabil verdi og sørger for tilsvarende høy gjensalgsverdi for maskinen.
Teleskoptrucker TH412e

Robust teleskoparm

 • Teleskoparmen er robust og stabilt bygget, og er plassert i midten av maskinen, noe som motvirker vridning. I den parallelle føringen er hydrauliske og glideelementene plassert inne i teleskoparmen og er vedlikeholdsfrie. Dette reduserer slitasjen og øker maskinens levetid.
Teleskoptrucker TH412e

Tilkoblingsbar 100 % differensialsperre

 • Differensialsperren på 100 % som kan kobles inn, gir ved behov maksimalt grep og skyvekraft, og sørger for lav dekkslitasje. Dette øker maskinens effektivitet.
 • Ved normal kjøring er differensialsperren utkoblet, noe som gir sikkerhet, mindre slitasje og dermed lavere driftskostnader.
Teleskoptrucker TH412e

Optimale dekk

 • Riktige dekk på en maskin spiller en viktig rolle for den praktiske bruken. Er dekkene tilpasset underlaget og bruksområdet, kan føreren arbeide optimalt med maskinen.
 • Å velge riktige dekk sikrer ikke bare maksimalt grep, men også minimal slitasje og sørger for at maskinen går jevnt. Disse aspektene øker også dekkenes levetid og øker samtidig lønnsomheten.
 • For å sikre optimal ytelse på alle typer underlag, er forskjellige profiler tilgjengelige avhengig av modell: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil og MPT-profil. Dette sikrer maksimal fleksibilitet i maskinkonfigurasjonen helt fra fabrikken.
Teleskoptrucker TH412e

Kompakt med høy ytelse

 • Teleskoptrucken overbeviser med sitt optimale forhold mellom løftehøyde, kompakte dimensjoner og kraftig motorytelse. Denne kombinasjonen i én kompakt maskin er enestående.
 • Med firehjulstyring og firehjulsdrift på hel ramme er du helt stabil og godt rustet for mange forskjellige arbeidsoppgaver. Maskinens lavtliggende tyngdepunkt støtter også stabiliteten.
 • Når det blir trangt for eksempel ved arbeidsoperasjoner i lagre eller på trange byggeplasser, overbeviser vår teleskoptruck med liten svingradius og optimal manøvrerbarhet.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e med jordskuffe i applikasjon

Kompakte teleskoptrucker

 • De kompakte teleskoptruckene fra Wacker Neuson er unike med sin kombinasjon av løftehøyde, bredde og maskinytelse. Med firehjulstyring og firehjulsdrift er du helt stabil og godt rustet for mange forskjellige arbeidsoppgaver.
 • Takket være firehjulsstyringen og den udelte rammen er Wacker Neuson teleskoptrucker spesielt manøvrerbare og svært stabile. Maskinens lavtliggende tyngdepunktet øker også stabiliteten.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e ytelse, studio

Behovsriktig ytelse

 • Maskinen er utstyrt med to separate elektromotorer: én til fremdriften og én til arbeidshydraulikken. Dette minimerer energiforbruket, ettersom effekten kun brukes når det virkelig er behov for den.
 • Elektromotoren for fremdrift sikrer i tillegg en dynamisk og kraftfull start av maskinen. Dette merkes ved hver akselereringsprosess.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, hastighet 20 km/t, 25 km/t

20/25 km/h kjørehastighet

 • Alternativt er en hastighetsøkning til 20 km/h hhv. 25 km/h mulig.
 • 20 km/t hastighetsøkning: Ideelt kompromiss mellom driftstiden til batteriet og rask utførelse av transportarbeid.
 • 25 km/t hastighetsøkning: Rask forflytning av maskinen fra A til B med tilsvarende tidsbesparelse.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e driftstid, studio

Alltid den passende kjøretiden

 • Avhengig av batteristørrelsen kan en driftstid på over 5 timer oppnås ved uavbrutt drift. Batteriets driftstider er i stor grad avhengige av bruksbetingelsene, arbeidsoppgavene og kjøremåten. Dette kan i noen tilfeller også føre til en lengre driftstid. Driftstidene kan i ekstreme tilfeller også underskrides.
Teleskoptrucker TH412e

Arbeide lønnsomt

 • Lønnsomhet er i dag en av de viktigste egenskapene som teleskoptrucker bør bringe med seg inn i bedriften. Jo raskere og mer tidsbesparende en maskin kan manøvreres, desto større er arbeidsytelsen.
 • Når det gjelder maskiner fra Wacker Neuson, står lønnsomhet for teknisk velprøvde løsninger, som f.eks. kraftig drivsystem, sterk brytekraft, høy manøvrerbarhet, utmerket stabilitet og et effektivt hurtigkoblingssystem for redskaper.
 • Andre faktorer som taler for lønnsomhet: lav slitasje, pulverlakkering av høy kvalitet, herdede bolter, god servicetilgang, høye sylinderhastigheter og fleksible kjørehastigheter.
Teleskoptrucker TH412e

Konsistent betjeningsfilosofi

 • Alle Wacker Neuson-maskinene har et konsistent betjeningskonsept med klart strukturerte og ergonomisk arrangerte brytere og tastaturer. Alle maskinene kan betjenes veldig likt eller på samme måte. Dette har den fordelen at en fører raskt finner seg til rette i forskjellige Wacker Neuson-maskiner og kan jobbe produktivt.
 • Wacker Neusons betjeningsfilosofi fører til at sjåføren enkelt kan forstå maskinen, noe som betyr at han kan orientere seg godt og arbeide trygt. Dette kan for eksempel ses i de samme elementene som jog dial, joystick, display, generelle brytertilordninger osv.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412, trykkavlastning ved lasteenheten, studio

Trykkavlasting på teleskoparmen

 • Knappen for trykkavlasting er lett tilgjengelig ute på teleskoparmen. På denne måten kan de forskjellige, hydraulisk drevne redskapene byttes enda raskere og mer effektivt. Dette funksjonerer også når motoren går (diesel) eller maskinen er slått på (elektrisk).
 • Når trykkavlastningen er aktivert, er den aktive hydrauliske styrekretsen trykkløs og hydraulisk drevne redskaper kan skiftes enkelt og sikkert.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e driftskostnader, studio

Lave driftskostnader

 • Driftskostnadene i løpet av maskinens levetid er redusert for en elektrisk drevet maskin sammenlignet med en maskin som drives med diesel, på grunn av lavere energi- og servicekostnader.
 • De noe høyere investeringskostnadene for en elektrisk drevet maskin blir amortisert etter en viss tid ved en gjennomsnittlig levetid for maskinen alt etter bruksadferd og bruksområde. Rent elektrisk drivsystem er alltid det gunstigste alternativet på sikt.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Oljevolumjustering

Oljemengderegulering

 • Oljemengden i den 3. styrekretsen kan innstilles trinnløst. Dette medfører at maskinen kan tilpasses kravene til hydrauliske redskaper med roterende verktøy.
 • Justering av oljemengden sikrer dermed et komfortabelt og effektivt arbeid med maskinen og redskapet.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Kjøremoduser

Forskjellige kjøremoduser

 • TH412e er som standard utstyrt med to forskjellige kjøremoduser som kan endres per tastetrykk.
 • POWER-modus: Fremdriftens (hydrostatisk og mekanisk) vanlige funksjon, ingen senking av turtallet eller begrensninger.
 • ECO-modus: I denne modusen strupes akselerasjonen og maksimal hastighet reduseres. I tillegg reduseres volumstrømmen i arbeidshydraulikken. Dette gir lengre brukstid for batteriet og er ideelt for bruk ved lett til middels tung lasting, transportarbeid og veikjøring.
Wacker Neuson teleskoplaster TH522, multiverktøyutstyr

Teleskoptruck som redskapsbærer

 • Oppgavene til teleskoptrucker er mangfoldige, det samme er også tilfellet med redskapene fra Wacker Neuson. Med vårt omfattende og gjennomtenkte sortiment skaper du en multifunksjonell maskin for ethvert bruksområde.
 • Investeringen i teleskoptrucken kan brukes i utallige arbeidsområder, og er dermed svært lønnsom.
 • Maskinen kan brukes hele året (f.eks. også til snørydding og strøing), fordi mange forskjellige redskaper kan brukes avhengig av bruksområde.
Teleskoptrucker TH412e

Mangfoldig utstyr

 • Wacker Neuson-maskinene har et omfattende og høyverdig standardutstyr. I tillegg kan maskinen konfigureres individuelt avhengig av bruksområde og modell f.eks. motor, drivsystem, førerplass eller hydraulikk. Det er alltid garantert at maskinen vil møte kundens individuelle krav og preferanser.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, TH412, transport på bilhenger

Transport på tilhenger for personbil

 • Spare tid og transportkostnader: Takket være kompakte dimensjoner og lav vekt kan maskinene ganske enkelt transporteres med tilhenger for personbil.
 • Surringspunktene er festet optimalt på maskinen. Dette sikrer at transportsikkerhet kan gjennomføres i henhold til standardene.
 • Alt etter maskintype og standardutstyr kan transporten utføres med redskap.
Teleskoptrucker TH412e

Fleksibel tilhengerdrift

 • Med tilhengerfestet, som er tilgjengelig som alternativ, kan maskinen trekke en tilhenger. Avhengig av modell er et automatisk tilhengerfeste eller et tilhengerfeste med K50-kulehode tilgjengelig. Tilhengerens vekt er avhengig av maskinens størrelse eller vekt.
 • Muligheten av å kunne trekke en tilhenger utvider maskinens bruksområde og byr på høyere fleksibilitet siden man ikke trenger et ekstra trekkjøretøy. Maskinen kan brukes praktisk talt overalt.
 • Muligheten til å trekke en tilhenger utvider bruksområdet til maskinen, og gir høyere fleksibilitet siden man ikke trenger et ekstra kjøretøy. Maskinen kan brukes praktisk talt overalt.
Teleskoptrucker TH412e

Hydraulikktilkoblinger bak

 • Teleskoptrucken kan utstyres med hydrauliske koblinger (enkelt- eller dobbeltvirkende) på baksiden. Dette utvider maskinens bruksområde fordi hydrauliske redskaper bak på maskinen eller tipptilhengere kan benyttes.
 • Maskinen kan brukes multifunksjonelt til forskjellige aktiviteter. Ingen ekstra kjøretøyer eller maskiner er nødvendige.
Teleskoptrucker TH412e

Elektriske tilkoblinger foran og/eller bak

 • Maskinen kan utstyres med elektriske tilkoblinger foran og/eller bak. Dette gjør det mulig å betjene elektrisk drevne tilleggsfunksjoner på redskaper (f.eks. en feiemaskin med vannspreder). Dessuten er det mulig å koble om ytterligere funksjoner i hydrauliske redskaper. Komfortabel betjening via joystick.
 • De elektriske funksjonene (trykktast/holdetast) kan tilordnes individuelt til joystickens betjeningsorganer om ønskelig.
 • Elektriske tilkoblinger foran og/eller bak sørger for at mange forskjellige redskaper kan drives med maskinen. Dette øker igjen maskinens bruksområde.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e-TH522, trykkløs retur inkl. lekkasje oljeledning, studio

Trykkløs retur inklusive lekkoljeledning

 • Enkelte redskaper med egen hydraulikkmotor krever trykkløs retur. Hydraulikkoljen flyter i en separat ledning med store dimensjoner via oljekjøleren og oljefilteret tilbake til hydraulikkoljetanken. Det gir den fordelen at redskapet kan lede returoljen avkjølt og uten økt mottrykk tilbake til hydraulikkoljetanken. Dermed skånes komponenter i maskinen og redskapet.
 • Lekkoljeledningen fører ved behov lekkoljen fra oljemotoren tilbake til tanken med maks. 2 bar. Dermed minimeres hustrykket i redskapets hydraulikkmotor.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, tre styremoduser, studio

Tre styremåter for maksimal fleksibilitet

 • 1. Firehjulsstyring: Full manøvrerbarhet og kraftutfoldelse på selv det minste areal.
 • 2. Forhjulsstyring: For sikker kjøring også ved høye hastigheter.
 • 3. Krabbestyring: Sideveis kjøring for centimeterpresis manøvrering ved trange forhold.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e effektiv bruk av redskaper, studio

Effektiv bruk av redskaper

 • Maskinen kan brukes i stasjonær drift. Maskinen står på stedet og arbeidshydraulikken til den 3. styrekretsen benyttes til å drive et redskap, som f.eks. en vedkløyver. Dette øker maskinens bruksområde.
Wacker Neuson teleskoplaster TH522, Bytte av tilbehør

Effektivt skifte av redskaper

 • Takket være det hydrauliske hurtigkoblingssystemet kan redskaper byttes på en komfortabel måte. På denne måten er maskinen straks klar til bruk igjen. Dette øker produktiviteten og dermed lønnsomheten.
 • God sikt til koblingspunktene gjør det enkelt å skifte redskap. Dessuten er det svært sikkert å koble fra med 2-håndsbetjening.
 • Det hydrauliske hurtigkoblingssystemet for redskaper er tilgjengelig som standard på Wacker Neuson-teleskoptrucker.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e-TH522 justerbart ratt og rattstamme, studio

Justerbart ratt hhv. rattstamme

 • Rattet og rattstammen kan justeres individuelt både i høyden og i helningsvinkelen i et stort område. Dette betyr at hver fører kan arbeide veldig ergonomisk og konsentrert med de innstillingene som passer vedkommende.
Teleskoptrucker TH412e

Ergonomisk joystick

 • Joysticken ligger sikkert og komfortabel i én hånd. Styringen er robust, samtidig som den er fintfølende. Dermed har føreren alltid maskinen og de viktigste funksjonene under kontroll.
 • I tillegg til standardfunksjoner som valg av kjøreretning og hastighetstrinn, kan også andre funksjoner som differensialsperren, den 3. og 4. styrekretsen og alle elektriske funksjoner betjenes via joysticken. Dette fører til en komfortabel enhåndsbetjening av redskapene.
 • Konsentreringen av de viktigste funksjonene på joysticken sørger for komfortabelt arbeid selv over lengre tid og øker den totale effektiviteten når du arbeider med maskinen.
Teleskoptrucker TH412e

Ergonomisk arbeidsplass

 • God benplass, oversiktlig anordnede betjeningsorganer, bekvemt førersete og optimal sikt til redskapene: En arbeidsplass som motiverer og støtter føreren på alle måter.
 • Det tilpassede standardutstyret øker førerens komfort og gjør at han eller hun kan arbeide optimalt og lenge med maskinen.
Teleskoptrucker TH412e

Behagelig arbeidsklima

 • Arbeidsklimaet i førerhytta er fremragende takket være et effektivt varme- og ventilasjonssystem med blåser, friskluftfilter og godt plasserte luftdyser.
 • I de forskjellige førerhytte-versjonene er det montert tilstrekkelig med luftdyser som muliggjør god luftsirkulasjon og skaper et godt arbeidsklima for føreren.
Teleskoptrucker TH412e

Lufting etter behov

 • Førerhytten har store dører som kan åpnes helt og vinduer som kan settes opp. På den delte døren kan den øvre vindusruten slås opp og låses på baksiden. Spalteventilasjon gjennom vinduer og/eller dører er også mulig. Avhengig av modell kan også bakvinduet åpnes og hele døren kan settes opp og låses bak.
 • Dette sørger for frisk luft i førerhytten, også uten klimaanlegg og øker førerens komfort ved varme utetemperaturer.
Teleskoptrucker TH412e

Komfortabelt og ergonomisk førersete

 • Førersetet er formet ergonomisk, godt fjæret og innstillbart. Et luftfjæret førersete, som er tilgjengelig som valgfritt alternativ, sørger for enda behageligere betingelser. Setevarmen kan slås på ved lave temperaturer. Dette øker førerens komfort og han kan arbeide med maskinen i lengre tid med høy konsentrasjon.
 • Alt etter modell finnes det forskjellige seter som er tilpasset maskinens størrelse. De forskjellige mulighetene til å justere setet muliggjør en individuell innstilling for føreren og gir derved optimal komfort.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Håndgass

Håndgass

 • Med håndgassen er det mulig å stille inn en konstant kjørehastighet manuelt. Fotpedalen trenger ikke å trykkes ned. Den trinnløse innstillingen gjøres bekvemt og presist via et potensiometer.
 • Den innstilte kjørehastigheten kan overstyres med fotpedalen. Når pedalen så slippes igjen, fortsetter maskinen å kjøre med innstilt hastighet.
 • Håndgasspaken sørger for komfortabelt og konsentrert arbeid med redskaper som f.eks. en feiemaskin, en hekksaks eller en mulcher, selv i lengre tid.
Teleskoptrucker TH412e

Flat-Face-hydrauliske koblinger

 • Enkelt å skifte redskap: Flat-Face-hydraulikkoblinger er enkle å rengjøre og sørger for mindre smuss i hele hydraulikksystemet. Ved tilkobling av hydraulikkslangene forekommer det nesten ingen lekkasje, slik at hendene, maskinen, redskapet og underlaget holder seg rent.
 • Med Flat-Face-hydraulikkoblingene kan man også koble til hydraulisk drevne redskaper under trykk, noe som sparer tid. Alle koblingstypene er montert på samme skott og er dermed lett tilgjengelige.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, kabin

Komfortabel førerhytte

 • Førerhytten er svært romslig og ergonomisk designet for en maskin av denne kompakte størrelsen: Et gjennomtenkt varmekonsept med elektrisk oppvarmede front-, side- og bakvinduer og valgfri takpanelvarme sørger for et behagelig klima, selv i den kalde årstiden. En alternativ setevarme øker trivselen.
 • Døren og bakvinduet kan også settes opp for å få spalteventilasjon. Den øvre dørruten kan åpnes helt og låses bak på førerhytten.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e-TH522 sentralsmøresystem, studio

Helautomatisk sentralsmøring

 • På det helautomatiske sentralsmøreanlegget kan varigheten av smøreprosessen og intervallene stilles inn. Regelmessig smøring av samtlige smørepunkter øker maskinens brukssikkerhet.
 • Med det helautomatiske sentralsmøreanlegget smøres maskinen automatisk, noe som er meget komfortabelt. Dette betyr en betydelig tidsbesparelse og øker maskinens levetid og dermed verdien.
Teleskoptrucker TH412e

Vedlikeholdsvennlig røropplegg for hydraulikkslangene

 • Wacker Neuson monterer generelt korte hydraulikkslanger. Det betyr at slangene deles på flere steder. Hvis en hydraulikkslange må skiftes, byttes kun den berørte delen. Dette betyr at ikke hele slangeforbindelsen i hydraulikkretsen må skiftes. Dette gir enormt raske reparasjonstider og er kostnadseffektivt.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Vedlikehold

Enkelt vedlikehold

 • Et stort pluss med en elektrisk drevet maskin er at det totalt sett kreves betydelig mindre vedlikeholdsarbeid enn ved en maskin med dieselmotor.
 • Motorpanseret kan åpnes oppover, og førersetet og diverse tilgangspunkter demonteres med noen få håndgrep. Dette gir en ukomplisert tilgang til den hydrauliske styreblokken, pumpene, batteriet og elektromotorene. Dette garanterer et enkelt og tidsbesparende vedlikehold av maskinen.
Teleskoptrucker TH412e

God sikt til arbeidsområdet

 • Belysningen kan tilpasses forskjellige krav iht. modell: halogenbelysning, belysningsanlegg etter tyske veitrafikkloven (halogen eller LED), LED-belysning (normal eller Performance), roterende varsellys og ekstra lyskastere på teleskoparmen Dette gjør at man kan arbeide individuelt med maskinen også når det er mørkt.
 • Godt lys i arbeidsområdet gir høyere arbeidssikkerhet, og gjør at føreren kan arbeide lenger med maskinen uten å bli sliten.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Inn- og utkjøring

Enkel av- og påstigning

 • Med kun noen få skritt kommer føreren komfortabelt inn i førerhytten. Dette er mulig med det romslige inngangspartiet nær bakken og de lett tilgjengelige håndtakene. Dette øker førerens sikkerhet ved av- og påstigning.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412, vertikalt løftesystem

VLS (Vertical Lift System)

 • VLS (Vertical Lift System) er et førerassistentsystem, som hjelper føreren ved løfting og senking av last, ved at teleskoparmen kjøres delvis ut automatisk ved løfting og senking uten at føreren må starte teleskopfunksjonen ekstra. Dette gir jevnt og hurtig arbeid.
 • Den nesten vertikale løfte- og senkebevegelsen gjør også teleskoptrucken med VLS meget stabil, fordi lasten ikke kommer inn i overlastområdet. Erfarne førere kan arbeide enda hurtigere og sikrere med VLS. Uerfarne førere får en verdifull støtte ved løfte- og lastearbeid.
 • VLS (Vertical Lift System) kan brukes i tre forskjellige moduser: Skuffemodus (f.eks. for lastearbeid med massegods), stablemodus (f.eks. for stablearbeid med paller) og manuell modus (f.eks. for skyvearbeid). Dette gir maksimal fleksibilitet i bruk.
Teleskoptrucker TH412e

Perfekt sikt oppover

 • En teleskoptruck kommer til sin rett når det dreier seg om å stable lastegods høyt. For å plassere lasten sikker i større høyde er også spesielt sikten oppover avgjørende. På Wacker Neuson teleskoptrucker er kabinen og ruten konstruert slik at føreren har oversikt over lastegodset også ved maksimal løftehøyde. De tre vindusviskerne (foran, bak og på taket) sørger for beste utsikt til enhver tid.
Teleskoptrucker TH412e

Fremragende sikt i alle retninger

 • Førehytten sørger for utmerket oversikt over tilleggsutstyret, det nære arbeidsområdet og hele maskinens omgivelser. Den dype sideruten til høyre og den høye sitteposisjonen sørger, i kombinasjon med det skrånende motorpanseret, for optimal sikt. Dette øker sikkerheten i hele maskinens arbeidsområde.
 • Takket være den brede front- og takvinduet er det også alltid sikt oppover til redskapet. Dette er spesielt viktig for å kunne arbeide effektivt og sikkert med teleskoptrucken i høyden.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, sett til høyre

God sikt til høyre

 • Mange teleskoptrucker har ikke god nok sikt til høyre side. Hos Wacker Neuson sikres dette med et stort høyrevindu, en lavt plassert teleskoparm og et bratt skrånende motorpanser. Føreren har alltid optimal sikt til området til høyre for maskinen og til høyre speil. Dette øker sikkerheten betydelig under arbeidet med maskinen.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, batteristyringssystem

Battery-Management-System (BMS)

 • Litiumionbatteriet overvåkes optimalt av elektronikksystemet som brukes. Batteristyringssystemet (BMS) muliggjør også betydelig økte ladestrømmer, kortsiktig levering av effekttopper og permanent temperaturovervåking. I tillegg forvarmes batteriet alltid til den optimale driftstemperaturen.
 • Batteristyringssystemet (BMS) øker batteriets effektivitet og sikkerhet og hindrer en dyputlading.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e, Blue Saftey Light

Blue Safety Light

 • Blue Safety Light er en optisk ryggealarm. Den aktiveres automatisk når maskinen settes i revers og projiserer et punkt med blått lys på bakken et stykke unna.
 • Personer i fareområdet kan oppfatte maskinen til tross for manglende motorstøy og kan fjerne seg fra fareområdet.
 • Blue Safety Light øker dermed sikkerheten betraktelig ved rygging av en støysvak elektrisk maskin.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e elektrisk stasjon, studio

Kraftig elektrodrift

 • Ytelsen til TH412e tilsvarer den dieseldrevne varianten. Det elektriske drivsystemet har dermed ingen ulemper når det gjelder ytelsen sammenlignet med konvensjonell dieseldrift.
 • En elektrisk drevet maskin har større produktivitet sammenlignet med en dieseldrevet maskin. Elektrisk drift er totalt sett mer effektiv og mer effektiv enn dieseldrift og er alltid det mest miljøvennlige alternativet.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412e Recuperation, studio

Energigjenvinning med rekuperasjon

 • I tillegg gjenvinnes energi via bremsesystemet, såkalt rekuperasjon, som også forlenger kjøretiden for maskinen.
Wacker Neuson teleskoplaster TH412 lavutslipp, studio

Lave utslipp

 • Med en helelektrisk drevet maskin kan du jobbe på stedet helt uten CO₂-utslipp. Dette beskytter personene i nære arbeidsomgivelser og føreren selv.
 • Støyutslippene reduseres betydelig med en elektrisk drevet maskin sammenlignet med en dieseldrevet maskin. Dette muliggjør arbeid i støyfølsomme omgivelser eller om natten.

Produktforespørsel

*Obligatoriske felt