Wacker Neuson: Höjdpunkter på Bauma 2022

26. oktober 2022, 16:10

Under mottot ”Meet the Future” presenterar sig Wacker Neuson på Bauma 2022 i monter FN.915 tillsammans med systerbolaget Kramer. Mottot återspeglar kontaktpunkterna för mässan:

Det personliga utbytet med besökarna är helt naturligt i centrum. ”Meet the Future” understryker dock också att framtida ämnen såsom elektrifiering och digitalisering spelar en stor roll.

Presentation av produkter med zero emission

Inom området entrprenadmaskiner på Bauma presenterar Wacker Neuson en absolut innovation: APU3050e, den första reverserbara vibratorplattan med direkt batteridrift: Direktdrivningen DireX vilken har utvecklats av Wacker Neuson, och innebär bättre effektivitet. En riktig innovation på mässan är den helelektriska välten RD28e, som drivs av ett beprövat litiumjonbatteri. För första gången på Bauma: den första elektriska teleskoplastaren från Wacker Neuson: TH412e. Den är ett användbart tillägg till portföljen zero emission, och möjliggör, tack vare sin kompakta design, arbete i till exempel underjordiska parkeringar utan lokala utsläpp. Den tredje generationen av den välkända elektriska hjulslastaren WL20e med ett kraftfullt litiumjonbatteri kommer också att presenteras på Bauma. Andra nyheter: En Charging Box som strömkälla för byggarbetsplatsen. En mobil strömkälla för energiförsörjning på plats. Med Operate Lease - en finansieringslösning för kompakta maskiner med zero emission - gör Wacker Neuson det enklare för sina kunder att ”#switchtogreen”.

ECO Lease för kompakta maskiner

Använd Wacker Neusons lösningar med ”zero emission” helt utan direkta avgaser redan idag på din byggarbetsplats i innerstaden. Emellertid så är elektrifiering inte möjlig eller lämplig för alla maskiner och tillämpningar. Med det nya finansieringserbjudandet ECO Lease för grävmaskinerna ET42, EZ50 och ET58 samt hjullastarna WL28, WL44 och WL52 kompenseras CO2-utsläppen av finansieringen under pågående drift. Ett annat exempel inom området klimatneutralt arbete är ett pilotprojekt som startar i Schweiz 2023: I framtiden kommer Wacker Neuson att växla alla hyresmaskiner för en helt klimatneutral maskinpark.

EW100: en ny epok för hjulburna grävmaskiner

Wacker Neusons hjulburna grävmaskin EW100 är unik i sin klass och sätter riktmärket. Vid maskinutvecklingen har Byggarbetsplats 4.0 stått i centrum: En intelligent hantering av redskap, ett genomtänkt gränssnitt människa-maskin, förberedda för olika assistanssystem och gränssnitt, är endast några exempel. Vid byte av redskap hjälper maskinen användaren, exempelvis genom anpassa hydrauloljeflödet enligt val på 10-tums pekskärmen till det som lämpar sig för redskapet. Grävmaskinen får även poäng vad gäller säkerhet tack vare god sikt och hög stabilitet, även om man svänger 360 grader med lyft last. Grävmaskinens användarvänlighet och effektivitet har alltid stått i centrum när vi har utvecklat den: Det innebär att du tack vare det kraftfulla hydraulsystemet och den goda grundprestandan kan använda EW100 för arbeten där du tidigare behövde en 14-tons grävmaskin.

Den nya DV45 Dual View Dumper

Det innovativa konceptet Dual View Dumper, vars manöverpanel kan vridas 180 grader, har redan haft framgång på marknaden. Beroende på behov, kan föraren se i arbets- eller färdriktningen och har alltid fri sikt. För första gången på Bauma presenterar Wacker Neuson den nya DV45 Dual View Dumper, med flera innovativa nyheter. Den elektrohydrauliskt roterbara hytten kan nu vridas 180° framåt och bakåt och 90 grader åt sidan med en knapptryckning på styrspaken. I detta "Multi View"-läge kan DV45 även köras med hytten roterad i sida. Med en knapptryckning återförs flaket automatisk till sitt utgångsläge med den automatiska flakreturen. Maskinen har ytterligare säkerhetsfunktioner, som exempelvis funktionen Hill-Hold, lutningsövervakning samt säkerhetsbältesövervakning med valfri startfrigöring.

EquipCare Pro: Arbeta effektivt och behåll överblicken

Med den molnbaserade programvarulösningen EquipCare Pro möjliggör Wacker Neuson för sina kunder att förvalta alla maskiner, utrustningar och mängdartiklar, oberoende av tillverkare och varumärke, vad gäller tillgänglighet och utvärdering, varigenom produktiviteten för maskinparken ökar. Förutom fördelarna med Wacker Neusons bekanta telematiklösning EquipCare, såsom realtidsinformation, driftstimmar, maskinplacering eller förvaltning av maskinparken vad gäller underhålls- och kontrolltillfällen, kan kunderna använda EquipCare Pro för planering av utrustningsinsatser och personal samt förvalta allt som används på byggarbetsplatsen, från grävmaskiner och personbilspark till byggnadsstaket.

ConcreTec: enkel, transparent och reproducerbar komprimering.

ConcreTec, vårt nya assistanssystem för betongkomprimering, för komprimering av betongdelar, enkelt, transparent och med reproducerbar kvalitet. Det databaserade assistanssystemet ger systemoperatören objektiv information om komprimeringsprocessen samt realtidsinformation om komprimeringsförloppet. Dessutom får man information om aktuella processvariabler, som vibrationsintensitet och frekvens, under pågående komprimeringsprocess. Resultatet är ett komprimeringsresultat som inte endast är personoberoende utan också med konsekvent kvalitet.

Ytterligare upplysningar får du i monter FN.915 och på: www.wackerneuson.com/bauma

EW100
EW100
Dumper DV45
ConcreTec
EW100
EW100
Dumper DV45
ConcreTec
  1. 1
  2. / 6

Till nästa nyhet

Battery one...

Battery One: Universell, märkesoberoende batteri för entreprenadmaskiner