Nyheter från Wacker Neuson

07. september 2022, 00:09

Nyheter under hösten 2022 – från e-maskiner till digitala lösningar.

Världsnyhet: fram/back, batteridriven vibratorplatta APU3050e

Inom segmentet för byggutrustningar förevisar Wacker Neuson en absolut nyhet: marknadens första batteridrivna, fram/back vibratorplatta med direktdrivning, något som avsevärt utökar vibratorplattans användningsområde. Byte av körriktning sker med den beprövade hydrauliska justeringen liksom på de konventionella modellerna. Vibratorplattan APU3050e med en arbetsbredd på 50 cm och en centrifugalkraft på 30 kN utmärker sig genom sin goda förbarhet och är genom den lägsta bygghöjden av alla fram/back vibratorplattor på marken även väl lämpad för insats i trånga diken.

På Bauma har ytterligare en av Wacker Neusons nyheter premiär: den nya hjulburna grävmaskinen EW100. Den är unik i sin klass och sätter standard när det handlar om en enkel och intuitiv hantering samt också effektivitet och prestanda. Vid grävmaskinsmaskinutvecklingen har Byggarbetsplats 4.0 stått i centrum. Några exempel på det är dess intelligenta redskapshantering med verktygsigenkänning och ett väl övertänkt gränssnitt människa-maskin. Dessutom är maskinen förberedd för olika assistanssystem och gränssnitt. För Wacker Neuson står kundbehovet alltid i förgrunden, så även vid vidareutveckling och optimering av vår grävmaskin EW100. Därigenom kan den kraftfulla körhydrauliken och höga grundprestanda användas vid arbeten med EW100 och uppgifter utföras, för vilka annars en 14-tons grävmaskin skulle behövas.

 

Elektrisk hjullastare med förarhytt

Den bekanta e-hjullastaren WL20e har redan serietillverkats sedan år 2015 och presenteras nu i sin tredje generation med ett kraftfullt litiumjonsbatteri. Kunderna har framöver möjlighet att välja mellan tre batteriversioner. Dessutom är detta nytt: en förarhytt med vilken maskinen kan insättas året runt – en fördel för effektivitet och komfort.

 

Stark i demoleringsinsats: Bensinhammare BH40

Med bensinhammaren BH40 erbjuder Wacker Neuson sina kunder en kraftfull utrustning med hög prestanda. Samtidigt gör dess låga vikt på 20 kg att den är lätt att hantera. Fjädringen av hela huven möjliggör att den kan hållas nära kroppen. De låga hand- och armvibrationerna och den minskade överföringen av vibrationer till operatörens kropp möjliggör ett ergonomiskt och bekvämt arbete. Den 1,8 l stora bränsletanken möjliggör långa arbetspass utan påfyllning. Det sparar tid för tankning och effektiviserar arbetsdagen.

 

ConcreTec: enkel, transparent och reproducerbar komprimering.

Wacker Neusons nya assistanssystem för betongkomprimering möjliggör att komprimera pre-fabricerade betongdelar enkelt, transparent och med reproducerbar kvalitet. Genom det databaserade assistanssystemet får anläggningsanvändare objektiva informationer om komprimeringsförfarandet och realtidsinformation om komprimeringsförloppet. Resultatet är ett komprimeringsresultat som inte endast är personoberoende utan också med konsekvent kvalitet. Användaren kan övervaka hela komprimeringsprocessen med hjälp av assistanssystemet, vid behov gripa in och korrigera samt avsluta komprimeringsförfarandet på ett lyckat sätt.

  1. 1
  2. / 3