Wacker Neuson Universe 2023: 175 år med innovationer

14. september 2023, 08:09

Från 12 till 15 september kommer kunder och återförsäljare från EMEA-regionen att träffas på Wacker Neuson-kontoret i Reichertshofen. Fokus för flerdagarsevenemanget under mottot "175 år av Wacker Neuson" är det personliga utbytet och innovativa lösningar som upprepade gånger revolutionerat arbetet på byggarbetsplatsen sedan grundandet av företaget i en smidesverkstad 1848.

Wacker Neuson är en pålitlig partner och innovativ lösningsleverantör och har alltid fokuserat på sina kunder och deras krav. "Vi är glada att välkomna gäster från hela EMEA-regionen till vårt Wacker Neuson-universum och fira vårt 175-årsjubileum tillsammans", säger Alexander Greschner, försäljningschef för Wacker Neuson Group. ”Det här evenemanget för oss närmare våra kunder och försäljningspartners. När vi testar våra nya produkter får vi direkt feedback, vi kan utbyta idéer om aktuella ämnen och trender och, det viktigaste just nu: Vi vill ge våra kunder och partners en motiverande impuls för de kommande månaderna.”

Upplev nya produkter live.

En av innovationerna i Wacker Neuson Universe är den nya Dual View Dumper DV45, den minsta modellen i serien: Det innovativa konceptet Dual View, en maskin vars manöverpanel kan vridas 180 grader, har redan haft framgång på marknaden. Beroende på behov, kan föraren se i arbets- eller färdriktningen och har alltid fri sikt. På den nya DV45 dumpern kan den elektrohydrauliskt vridbara hytten vridas 180° med en knapptryckning på styrspaken. I läget Multi-View, där arbetet sker med hytten vänd åt sidan, har operatören en optimal sikt över arbetsområdet, till exempel vid fyllning av diken. Dessutom kan man välja systemet för objektövervakning, "Active Sense Control”, för den nya dumpern: Om det finns risk för en kollision minskar systemet automatiskt dumperns hastighet. Systemet beräknar körvägen i kombination med hastigheten och ingriper så fort ett hinder dyker upp.

Ekosystemet Zero Emission

En av de nyaste medlemmarna i Wacker Neusons serie med Zero Emission är den första helelektriska teleskoplastaren TH412e, som tack vare sin kompakta konstruktion gör det möjligt att arbeta i trånga miljöer utan lokala utsläpp, till exempel vid arbeten i underjordiska parkeringar. Också ny: den elektriska hjullastaren WL28e. Förutom den beprövade WL20e-modellen finns nu en större och kraftfullare helelektrisk maskin. Som kund kan man välja en hytt med ett genomtänkt värmekoncept som gör att maskinen kan användas året runt. Det finns även tre underhållsfria litiumjonbatterier att välja mellan för att täcka olika körtidskrav.

Använd Wacker Neusons lösningar med Zero Emission helt utan direkta avgaser redan idag på din byggarbetsplats i innerstaden. Nu gäller det att ge kunden lösningar för ett komplett redskapssystem: Från laddinfrastruktur till servicetjänster, finansieringserbjudanden och olika användningsmodeller till en livstidsanalys av batteriet. Till redskapssystemet hör Battery One, ett standardiserat och användarvänligt batterisystem som fokuserar på CO2-fri och hållbar användning av entreprenadutrustning Batteriet kan användas i alla batteridrivna enheter från Wacker Neuson, det vill säga sladdlösa stampar och plattor samt ACBe internvibratorsystem, men även i enheter från andra tillverkare.

Produkthöjdpunkter från stampar till Mixed Reality

Inom segmentet entreprenadutrustning ger de nya fyrtaktsstamparna BS62-4 och BS68-4 ökad komprimeringseffekt tack vare högre slagfrekvens och ökad slagkraft.. En annan höjdpunkt: den mobila grävmaskinen EW100, vars utveckling fokuserade på Byggplats 4.0. En intelligent Attachment Management, ett genomtänkt gränssnitt människa/maskin, förberedd för olika assistanssystem och gränssnitt, är endast några exempel. "Smart Glasses" från Wacker Neuson visar hur digitala lösningar gör det dagliga byggarbetet enklare. Om en kund behöver hjälp kan återförsäljarens servicetekniker, utrustad med Smart Glasses, koppla upp sig i realtid med experter och dela sin syn på maskinen eller se supportskärmen i glasögonen. Betongkomprimeringshjälpsystemet ConcreTec stödjer enkel och transparent betongkomprimering.

Kompetensutvecklingscentrum i Reichertshofen

Wacker Neusons produktions- och utvecklingsanläggning har funnits i Reichertshofen sedan 1964. Alla vibrationsplattor och stampar för jordkomprimering, invändiga och externa vibratorer samt frekvensomriktare från betongtekniksektorn och rivningshammare av märket Wacker Neuson kommer från Reichertshofen. Här finns också avdelningar för forskning och utveckling, produktledning och produktionsinköp för dessa maskiner. Ett europeiskt utbildningscenter har funnits på platsen sedan 2018 och sedan hösten 2022 har ett nytt logistikcenter minskat transportvägarna och ökat lagerkapaciteten. Gäster hos Wacker Neuson Universe kan få intressanta insikter på fabriksrundan, de kan upptäcka många produkter som används och testa dem själva.

Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
  1. 1
  2. / 4