Nyheter från Wacker Neuson

11. september 2023, 08:09

Innovationer för hösten 2023: utsläppsfri och innovativ materialtransport samt bekväm jordpackning

Den första elektriska teleskoplastaren från Wacker Neuson: TH412e

En nyhet från Wacker Neuson i serien med zero emission, är den första helt elektriska teleskoplastaren. Den imponerar med sin lyfthöjd på 4,5 meter vid skopans vridpunkt och utgör ett vettigt tillägg till vår serie med zero emission. Dess prestanda motsvarar de hos en konventionell dieselmaskin. Det inbyggda 96 volts litiumjonbatteriet finns i två effektklasser, så att kör- och laddningstiderna optimalt kan anpassas efter kundens krav. Den kompakta konstruktionen gör att den kan arbeta i trånga utrymmen utan lokala utsläpp. Teleskoplastaren har ett batterihanteringssystem (BMS) som övervakar litiumjonbatteriet, ökar dess effektivitet och säkerhet och även förhindrar djup urladdning.

Ny helelektrisk hjullastare i vårt produktkatalog: WL28e

Med den nya elektriska hjullastaren WL28e utökar Wacker Neuson sin produktkatalog med zero emission. Utöver den redan beprövade modellen WL20e finns det en större och kraftfullare eldriven maskin för materialtransport. Som tillval kan kunderna välja en hytt som tack vare ett genomtänkt värmekoncept gör att maskinen kan användas bekvämt året runt. Det finns även tre underhållsfria litiumjonbatterier att välja mellan för att täcka våra kunders olika behov. Liksom på vår teleskoplastare TH412e, övervakas litiumjonbatteriet av det integrerade batterihanteringssystemet. ECO-läget för längre resor hjälper till att förlänga batteritiden, men man kan vid behov använda flexibel mellanladdning. För WL28e hjullastare och TH412e teleskoplastare gäller att laddningskabeln kan användas med alternativa kontaktdon. Detta möjliggör snabbladdning anpassad till den valda batteristorleken. I kombination med den inbyggda laddaren säkerställer detta en effektiv och säker laddningsprocess.

Den nya DV45 Dual View Dumper

Det innovativa konceptet Dual View Dumper, vars manöverpanel kan vridas 180 grader, har redan haft framgång på marknaden. Beroende på behov, kan föraren se i arbets- eller färdriktningen och har alltid fri sikt. Med den nya DV45-modellen kan den elektrohydrauliskt vridbara hytten vridas 180° med en knapptryckning på styrspaken. I Multi View-läget, vilket är vad arbete med hytten vänd åt sidan kallas, har föraren en optimal sikt över arbetsområdet i sidled och kan se exakt var han lastar av materialet eller var maskinen rör sig. Det automatiska retursystemet återställer med en knapptryckning automatiskt hytten till sitt utgångsläge, vilket gör att föraren kan fokusera på körningen. Den inbyggda Hill-Hold-funktionen, intelligent övervakning av maskinens lutning och övervakning av säkerhetsbältet med valbar startspärr ger extra säkerhet.

Effektivt och bekvämt: nya fyrtaktsstampar

De nya fyrtaktsstamparna BS62-4 och BS68-4 ger bättre effekt vid komprimering av jord tack vare högre stötfrekvens och bättre slagkraft. Det effektiva luftfiltret med större filteryta ger en mycket pålitlig filterverkan med hög kapacitet och därigenom genomgående hög motoreffekt. Samtidigt har modellerna förbättrade styrhandtag, vilket leder till bra balans i arbetsläge och ökad komfort vid användning.

Ännu säkrare: Nya dumpermodeller och Active Sense Control

Dumpermodellerna DW20, DW30, DW40, DW60 och DW90 har helreviderats och är nu ännu säkrare. Nya funktioner som rengöringssystem för fram- och backkamera, övervakning av säkerhetsbältet inklusive startspärr, övervakning av flak och maskinens lutning samt funktionerna Hill-Hold och Auto-Stop finns nu för hjuldumparna med en nyttolast på mellan två och nio ton. Från och med årets slut kommer även objektövervakningen "Active Sense Control" att finnas tillgänglig som tillval för vissa dumprar från Wacker Neuson: Om det finns risk för en kollision minskar den automatiskt dumperns hastighet, även till stillastående. Systemet beräknar automatiskt färdväg i kombination med hastighet och ingriper omedelbart så fort ett hinder dyker upp på kollisionskurs. Systemet är är avaktiverat vid parkeringsmanövrar, lastning eller lossning samt när man kör med släpvagn.

  1. 1
  2. / 4