zero emission byggeplass i Barcelona: Pionerarbeid for bærekraftige løsninger

09. november 2022, 09:11

Legging av nye vannledninger i hjertet av Barcelona – ved hjelp av zero emission løsningene fra Wacker Neuson var dette mulig uten direkte avgassutslipp og med særdeles lave støynivåer.

Konsekvent elektriske løsninger

Homs Rentals, som er et spansk firma for utleie av anleggsmaskiner, tok seg av oppgaven med å levere zero emission produkter fra Wacker Neuson til utførende entreprenør Sorigué. "Dette er et av de aller første byggeprosjektene i Spania der det bare brukes utslippsfrie maskiner. Maskinene brukes gjennom hele prosessen, fra oppbrekking og utgraving og helt til fylling og komprimering", forteller Marc Homs, som er Chief Financial Officer hos Homs Rentals. På byggeplassen ble det forsøksvis benyttet en Charging Box fra Wacker Neuson. På denne mobile ladestasjonen lades batteriene i samtlige elmaskiner enkelt over natten eller i arbeidspauser. Dermed er byggeplassen komplett uavhengig av strømnettet, og setter helt nye standarder for fremtidens utslippsfrie anleggsplasser. I forkant bistod Wacker Neuson gjennom hele planleggingen av forløpet: fra valg av egnede maskiner og utstyr med tilhørende redskap og batterier, via veiledning rundt strømbehov og tilkoblingseffekt og helt til best mulig bruk av Charging Box og håndtering av lading innimellom bruk.

Utslippsfritt arbeid: fra oppbrekking til fylling

I første omgang ble den elektriske Zero Tail Bagger EZ17e tatt i bruk: Med den hydrauliske hammeren ble brostein og underliggende betongdekke brutt opp, før materialet ble ryddet bort. Med høykvalitets litiumionteknologi klarer maskinene å takle kravene til ytelse, lang levetid og robusthet. I forbindelse med materialtransporten ble den velkjente Wacker Neuson hjullaster WL20e og hjuldumper DW15e benyttet. Da arbeidet med vannledningene var avsluttet, ble underlaget komprimert med to batteristampere AS50e og vibrasjonsplaten APS1340e. Samtlige komprimeringsmaskiner fra Wacker Neuson driftes med det samme, modulære litium-ion-batteriet. Batteriet er spesielt utviklet til bruk på anleggsplassen, og leverer tilstrekkelig energi til alt forefallende arbeid for en komprimeringsmaskin på en gjennomsnittlig arbeidsdag.

Du finner mer informasjon på www.wackerneuson.com/zeroemission

AS50e DW15e in Action
DW15e & EZ17e in action
Charging Box
APS1340e, DW15e and EZ17e in Action
AS50e DW15e in Action
DW15e & EZ17e in action
Charging Box
APS1340e, DW15e and EZ17e in Action
  1. 1
  2. / 5