#switchtogreen: zero emission-løsningene fra Wacker Neuson

27. oktober 2022, 10:10

Messebesøkende kan bli kjent med hele zero emission-tilbudene på Wacker Neuson-utstillingsområdet, som utvides til Bauma med noen maskiner og tjenester – for eksempel spesielle finansieringstilbud for zero emission-maskiner, men også løsninger innen ladeinfrastruktur.

“Med vårt zero emission-sortiment kan en hel byggeplass midt i byen allerede i dag drives uten lokale utslipp”, sier Alexander Greschner, salgsdirektør i Wacker Neuson Group. “Neste trinn for oss er å betjene hele økosystemet for kundene våre: fra ladeinfrastrukturen via tjenester, finansieringstilbud og ulike bruksmodeller til en livssyklusanalyse av batteriet.”

Nyheter om komprimering

Innenfor anleggsutstyr presenterer Wacker Neuson en absolutt innovasjon på Bauma: den første reverserbare, batteridrevne vibroplaten med direktedrift: APU3050e. Vibrasjonsplaten med en arbeidsbredde på 50 centimeter og en sentrifugalkraft på 30 kilonewton utmerker seg med sin gode manøvrerbarhet og egner seg også til bruk i trange grøfter på grunn av sin lave totalhøyde. En spesiell funksjon er DireX direktedrift utviklet av Wacker Neuson, som sikrer større effektivitet: Vibrasjonsplaten trenger ikke kilerem. Som et resultat er det ingen transmisjons- og friksjonstap, platen trenger ekstremt lite vedlikehold og har lengre kjøretid. En ekte nyvinning på messen er den helelektriske valsen RD28e med en driftsvekt på nesten 2,8 tonn og en trommelbredde på 120 centimeter. Valsen drives av et kraftig og velprøvd litiumionebatteri som sørger for en driftstid på opptil 3,5 timer. Det kan raskt og enkelt lades i alle 230 V- eller 400 V-stikkontakter.

Battery One, et standardisert og brukervennlig batterisystem som fokuserer på CO2-fri og bærekraftig bruk av anleggsutstyr, feirer premiere på Bauma. Batteriet kan brukes i alle batteridrevne enheter fra Wacker Neuson, det vil si batteristampere og vibrasjonsplater samt ACBe stavvibratorsystemet, men også i enheter fra andre produsenter. Ideen: En batteristandard forenkler driften av byggeplassen enormt, da det kun må tas hensyn til ett batteri og ett ladesystem i byggeplasslogistikken.

Transportere elektrisk

For første gang på Bauma 2022: den første elektriske teleskoptrucken fra Wacker Neuson, TH412e. Den utvider zero emission-sortimentet på en fornuftig måte og gjør det mulig å arbeide i underjordiske parkeringshus på grunn av sin kompakte konstruksjon og uten lokale utslipp. Teleskoptrucken har et batterstyringssystem (BSS) som overvåker litiumionebatteriet, øker dets effektivitet og sikkerhet, og i tillegg utelukker en dyputladning. Ladeluken på baksiden av maskinen er lett tilgjengelig og gir rask og problemfri lading. Den kjente e-hjullasteren WL20e serieproduseres allerede siden 2015 og presenteres på Bauma i tredje generasjon med et kraftig litiumionebatteri. Kundene har i fremtiden muligheten til å velge mellom tre batterivarianter. Enda en nyhet: mulighet for førerhytte. Dermed kan maskinen brukes hele året – et pluss angående effektivitet og komfort. Nytt i zero emission-sortimentet er også beltedumperen DT05e. Med sine kompakte dimensjoner egner den seg optimalt til manøvrering og arbeid i trange rom. Kundene kan velge mellom front- eller høyttippende kasse

Løsninger for infrastukturen

For Wacker Neuson er fokuset på hele den utslippsfrie byggeplassen, som ikke bare inkluderer maskinene og utstyret, men spesielt også ladeinfrastrukturen, for eksempel. På messen presenterer Wacker Neuson Charging Box, en powerbank for byggeplassen. Dette mobile energilageret på basis av litiumionebatterier gir mulighet for en kontinuerlig energiforsyning. Charging Box har et energiinnhold på 25 kWt og en utgangseffekt på 45 kVA. Dette betyr at kablede enheter med høy startstrøm også kan drives uten problemer. De er allerede testet i feltforsøk og er tilgjengelige fra våren 2023.

Med Operate Lease, en finansieringsløsning for zero emission-kompaktmaskiner, bruker kundene maskinen i avtalt kjøretid til lav månedspris og er ikke forpliktet til å kjøpe den. På denne måten kan du selv overbevise deg om maskinenes ytelse ved praktisk bruk og over lengre brukstid. I tillegg til å leie zero emission-løsningene, er Operate Lease en annen attraktiv måte å komme i gang med zero emission.

Mer informasjon på stand FN.915 og på: www.wackerneuson.com/zeroemission

 

APU3050e
Charging Box
TH412e
WL20e
RD28e
DT05e
APU3050e
Charging Box
TH412e
WL20e
RD28e
DT05e
  1. 1
  2. / 6