Wacker Neuson: Høydepunkter på Bauma 2022

26. oktober 2022, 16:10

Wacker Neuson presenterer seg på Bauma 2022 under mottoet “Meet the Future” på stand FN.915 sammen med søstermerket Kramer. Mottoet gjenspeiler messedeltakelsens hovedpunkt:

Den personlige utvekslingen med de besøkende er helt klart i fokus. Men “Meet the Future” understreker også at fremtidstemaer som elektrifisering og digitalisering spiller en stor rolle.

Oversikt over alle zero emission-nyhetene

Innenfor anleggsutstyr presenterer Wacker Neuson en innovasjon på Bauma: den første reverserbare vibrasjonsplaten med direktedrift på markedet. APU3050e. DireX direktedrift, utviklet av Wacker Neuson, gir større effektivitet. En ekte messenyhet er den helelektriske valsen RD28e som drives med et velprøvd litiumionebatteri. Premiere på Bauma feirer den første e-teleskoptrucken fra Wacker Neuson: TH412e. Den utvider zero emission-sortimentet på en fornuftig måte og gjør det mulig å arbeide i underjordiske parkeringshus på grunn av sin kompakte konstruksjon og uten lokale utslipp. I tillegg presenteres den kjente e-hjullasteren WL20e i tredje generasjon med et kraftig litiumionebatteri på Bauma. Nytt er også: En Charging Box som powerbank på byggeplassen. Det mobile energilageret gjør det mulig med energiforsyning på stedet. Med Operate Lease – en finansieringsløsning for zero emission-kompaktmaskiner – blir “#switchtogreen” enklere for kundene til Wacker Neuson.

ECO-lease for kompaktmaskiner

Med zero emission-sortimentet fra Wacker Neuson kan en byggeplass midt i byen drives uten lokale utslipp allerede i dag. Men elektrifisering er ikke brukbar for alle typer maskiner og bruksområder. Med det nye ECO Lease finansieringstilbudet for gravemaskinene ET42, EZ50 og ET58 og hjullasterne WL28, WL44 og WL52 utlignes CO2-utslippene under drift via finansieringen. Nok et eksempel på klimanøytralitet er et pilotprosjekt som starter i Sveits i 2023: Wacker Neuson vil i fremtiden gjøre om sine egne utleieparker der til en helt klimanøytral utleieflåte.

EW100: en ny era hjulgravemaskiner begynner

Hjulgravemaskinen EW100 fra Wacker Neuson er enestående i sin klasse og setter nye standarder. Maskinen ble utviklet med byggeplass 4.0 i fokus: Intelligent Attachment Management, et gjennomtenkt menneske-maskin-grensesnitt og forberedelsen for ulike assistansesystemer og grensesnitt, er bare noen få eksempler. Ved skifte av redskaper støtter maskinen operatøren, for eksempel ved at hydraulikkoljens oljestrøm tilpasses til det forhåndsinnstilte verktøyet etter valg på den 10-tommers berøringsdisplayet. Gravemaskinen skårer også når det gjelder sikkerhet takket være god sikt og høy stabilitet, selv ved 360 graders rotasjon med hevet last. Ved utviklingen av gravemaskinen ble det også fokusert på betjeningsvennlighet og effektivitet: Takket være den kraftige kjørehydraulikken og den høye grunnleggende arbeidsytelsen til EW100 kan det dermed også utføres oppgaver som det ellers måtte brukes en 14-tonns gravemaskin til.

Ny Dual View dumper DV45

Det nye konseptet til Dual View-dumperen der konsollen kan dreies 180 grader, er allerede velprøvd på markedet. Føreren kan, avhengig av behovet, se i arbeids- eller kjøreretningen og har i begge tilfeller fri sikt. Wacker Neuson viser for første gang på Bauma den nye Dual View dumperen DV45, som bringer flere innovative nyheter med seg. Den elektrohydraulisk roterbare førerhytten kan nå roteres 180° forover og bakover og 90 grader til siden ved å trykke på en knapp på joysticken. I denne “Multi View”-modusen kan DV45 også kjøres med et førerhus rotert sidelengs. Med den automatiske returmekanismen for skuffen returneres den til utgangsposisjonen ved å trykke på en knapp. Maskinen tilbyr ekstra sikkerhetsfunksjoner med Hill-Hold-funksjonen, hellingsovervåking og bilbelteovervåking med valgfri startfrigjøring.

EquipCare Pro: Arbeide effektivt og beholde oversikten

Med den skybaserte programvareløsningen EquipCare Pro gjør Wacker Neuson sine kunder i stand til å administrere, planlegge og evaluere alle maskiner, enheter og massevarer uavhengig av produsent eller merke, og dermed øke produktiviteten i maskinparken. I tillegg til fordelene med den velkjente Wacker Neuson EquipCare telematikkløsningen, som for eksempel sanntidsinformasjon om driftstimer eller maskinplassering, flåtestyring og administrasjon av vedlikeholds- og inspeksjonsdatoer, kan kundeene bruke EquipCare Pro til å planlegge bruken av utstyr og personale og administrere alt som skjer på byggeplassen – fra gravemaskiner via bilparken til byggegjerder.

ConcreTec: Enkel, transparent og reproduserbar komprimering.

Med Wacker Neusons nye assistansesystem for betongkomprimering ConcreTec er det mulig å komprimere prefabrikkerte betongdeler enkelt, transparent og reproduserbart i høy kvalitet. Det databaserte assistansesystemet gir systemoperatøren objektiv informasjon om komprimeringsprosessen og sanntidsinformasjon om komprimeringsfremdriften. I tillegg inngår informasjon om aktuelle prosessvariabler, som for eksempel vibrasjonsintensitet og frekvens, i modellen under komprimeringsprosessen. Resultatet blir et komprimeringsresultat som ikke er personavhengig og dermed alltid har samme kvalitet.

Mer informasjon på stand FN.915 og på: www.wackerneuson.com/bauma

EW100
EW100
Dumper DV45
ConcreTec
EW100
EW100
Dumper DV45
ConcreTec
  1. 1
  2. / 6

Til neste nyhet

Battery one...

Battery One: Universelt, leverandøruavhengig batteri for anleggsutstyr