Battery One: Universelt, leverandøruavhengig batteri for anleggsutstyr

21. oktober 2022, 13:10

Wacker Neuson, BOMAG, Mikasa, Swepac og Enarco tilbyr nå gjensidig kompatible, utskiftbare batterier og ladere for anleggsutstyr. Batteriene og laderne markedsføres under varemerket Battery One.

Batteridrevet anleggsutstyr blir et stadig mer attraktivt alternativ for byggefirmaer, spesielt med investeringer i batteri og lader som nå er kompatible med et voksende utvalg av utstyr fra forskjellige leverandører. Wacker Neuson har brukt batteriet siden 2014 og det kan nå brukes i elleve forskjellige produkter. Siden 2021 har dette felttestede batteriet også blitt brukt i BOMAGs elektrisk drevne stampere. Og nå har Mikasa, Swepac og Enarco bestemt seg for å bruke samme batteri i komprimeringsutstyret sitt. For å sikre umiddelbar gjenkjennelighet blant kunder og brukere, er alle disse interoperable batteriene og laderne merket med Battery One-merket.

“Tilgjengeligheten av et utskiftbart batteri fra flere leverandører av anleggsutstyr er nøkkelen til den økende bruken av elektromobilitet på byggeplasser,” fastholder Stefan Pfetsch, administrerende direktør i Wacker Neuson Produktion GmbH & Co. KG. “Kompatibilitet gir enorme fordeler for kundene. Vi ser at etterspørselen etter batteridrevet utstyr øker hele tiden. Med Battery One gjør vi det enklere for kunder å starte elektrisk – spesielt å bytte fra produkter som tidligere ble drevet av konvensjonelle drivteknologier.”

"Battery Ones kompatibilitet på tvers av forskjellige merker og produkter vil ytterligere øke spredningen av elektrisk utstyr og bærekraften til batterienes livssyklusstyring på byggeplasser," sier Ralf Junker, president i BOMAG GmbH. “Sammen med kundene våre bidrar vi til å gjøre byggeplasser rundt om i verden mer miljøvennlige.”

Hironari Kyoya, President of Mikasa Sangyo Co.,Ltd, legger til: “Et kraftig og utskiftbart batteri løser en rekke utfordringer på byggeplassen, som behovet for å forlenge batteridriftstiden, akselerere ladetidene og redusere utstyrs- og infrastrukturkostnadene. Alt dette gir større bekvemmelighet for kundene våre.”

Wacker Neusons interoperable produkter er allerede merket med Battery One-merket. Snart vil BOMAG, Mikasa, Swepac og Enarco også sette Battery One-logoen på sine kompatible batterier. Disse produsentene skal presentere sine nylig merkede produkter på den kommende Bauma-messen.

Fremtidens batteriteknologi er drivkraften for utvikling og incentivisering av bærekraftige produkter som vil gi sterk gjenklang hos kundene. Basert på nylige positive erfaringer med Battery One, har Wacker Neuson derfor til hensikt å samarbeide med de ovennevnte produsentene for å etablere en åpen standard for batterier til anleggsutstyr. For å diskutere muligheten for en batteristandard, vil leverandørene delta i forhandlinger for å etablere den eksakte typen og tidslinjen for implementering av dette konseptet, samtidig som de respekterer spesielt antitrustkrav. Dette samarbeidet er inspirert av iéeen om at kundene vil dra nytte av kostnadsbesparelser når de investerer i batteridrevne produkter, noe som skaper et sterkt momentum for utvidet bruk av zero emission-produkter på byggeplassene. Etableringen av en slik standard vil også forenkle arbeidsflyten og logistikken på byggeplassen ved å eliminere behovet for å administrere ulike batteri- og ladesystemer. Målet er å gjøre batterisystemet tilgjengelig for flere produsenter i byggesektoren.

Mer informasjon på: www.battery-one.org

Battery one...
Men with Battery
  1. 1
  2. / 2