Wacker Neuson Universe 2023: 175 år spekket med innovasjoner

14. september 2023, 08:09

Fra 12. Til 15. september samles kunder og forhandlere fra regionen EMEA på Wacker Neusons produksjonssted i Reichertshofen. Hovedformålet med arrangementet som pågår i flere dager under mottoet “175 år Wacker Neuson”, er personlig utveksling og innovative løsninger, som stadig har revolusjonert arbeidet på byggeplassen, helt siden smien ble grunnlagt i 1848.

Wacker Neuson er en pålitelig partner og innovativ tilbyder av løsninger som alltid har fokusert på kundene sine og deres behov. „Vi gleder oss over å ta i mot gjester fra hele EMEA regionen i vårt Wacker Neuson Universe, og sammen feire vårt 175-år jubileum“, sier Alexander Greschner, salgsleder i Wacker Neuson Group. “På dette arrangementet får vi god kontakt med våre kunder og forhandlere. Vi får direkte tilbakemeldinger ved testing av nyhetene våre, vi kan diskutere aktuelle temaer og trender og noe som er svært viktig for tiden: Vi øsnker å gi kundene våre motiverende impulser for de neste månedene.”

Opplev nye produkter live

En av innovasjonene i Wacker Neuson Universe er den nye Dual View Dumper DV45, den minste modellen i serien: Det innovative Dual View-konseptet der konsollen kan dreies 180 grader, er allerede velprøvd på markedet. Føreren kan, avhengig av behovet, se i arbeids- eller kjøreretningen og har i begge tilfeller fri sikt. Ved den nye dumperen DV45 kan den elektrohydrauliske kabinen dreies 180° med joysticken et tastetrykk. I Multi-View-modus, som det heter når man arbeider med kabinen dreid til siden, har operatøren optimal sikt på arbeidsområdet på siden, f.eks. Ved fylling av grøfter. Dessuten kan man får objektovervåkningen „Active Sense Control“ som alternativ for den nye dumperen: Hvis det er fare for kollisjon reduseres dumperens hastighet automatisk. Systemet beregner kjøreveien kombinert med hastigheten og reagerer hvis det dukker opp en hindring i kollisjonskursen.

zero emission Økosystem

Blant de nyeste medlemmene i zero emission familien finner du den første rent elektrisk drevne teleskoptruckeren fra Wacker Neuson TH412e, som med sin kompakte konstruksjon muliggjør arbeid i trange forhold uten lokalt utslipp, for eksempel i parkeringshus. Også ny: Den elektriske hjullasteren WL28e. Dermed har man nå i tillegg til den velprøvde modellen WL20e en større og mer effektiv E-maskin tilgjengelig. Kundene kan velge kabin som alternativ som har et gjennomtenkt varmekonsept som åpner for helårsdrift. Dessuten har man tre vedlikeholdsfrie litiumionbatterier til disposisjon, som dekker forskjellige krav om løpetid.

Med zero emission-sortimentet fra Wacker Neuson kan en byggeplass midt i byen drives uten lokale utslipp allerede i dag. Nå dreier seg om å betjene hele økosystemet til kunden: Fra lasteinfrastrukturen til servicetjenester, finansieringstilbud og forskjellige bruksmodeller hvis man betrakter batteriets livssyklus. Battery One, et standardisert og brukervennlig batterisystem som fokuserer på CO2-fri og bærekraftig bruk av anleggsutstyr, feirer premiere på Bauma. Batteriet kan brukes i alle batteridrevne enheter fra Wacker Neuson, det vil si batteristampere og vibrasjonsplater samt ACBe stavvibratorsystemet, men også i enheter fra andre produsenter.

Produkthøydepunkt fra stamper til mixed reality

I området anleggsutstyr byr den nye firetaktsstamperen BSG2-4 pg BS68-4 på høyere slagkraft og økt komprimeringsytelse takket være høyere slagfrekvens. Et annet høydepunkt: Mobilbagger EW100, som stod i fokus ved utvikling av byggeplass 4.0. Intelligent Attachment Management, et gjennomtenkt menneske-maskin-grensesnitt og forberedelsen for ulike assistansesystemer og grensesnitt, er bare noen få eksempler. Hvordan digitale løsninger kan gjøre hverdagen på byggeplassen enklere kan du blant annet se med „Smart Glasses“ fra Wacker Neuson. Hvis kunden trenger hjelp, kan forhandlerens servicetekniker koble seg live til ekspertene ved hjelp av Mixed-reality brillene og dele synet av maskinen eller billedskjermen med støtteteamet og overføre det til brillen.  Ved enkel og transparent betongkomprimering støtter assistentsystemet for betongkomprimering ConcreTec.

Kompetansesenter i Reichertshofen

Wacker Neusons har hatt produksjons- og utviklingsverket i Reichertshofen siden 1964. Samtlige vibrasjonsplater og stampere for massekomprimering, stavvibratorer og motorvibratorer, samt frekvensomformere innen betongteknikk og pigghammere av merket Wacker Neuson stammer fra Reichertshofen. Dessuten finner man her forskning og utvikling, produktledelsen og produktinnkjøp for disse maskinene her. Siden 2018 utfyller det europeiske kurssenteret adressen og fra høsten 2022 har et nytt logistikksenter redusert transportveiene og fremskyndet lagergjennomstrømningen. På turen gjennom fabrikken kan gjestene få et interessant innsyn i Wacker Neuson Universe, oppleve og selv prøve ut mange produkter i drift.

Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
Wacker Neuson Universe
175 years Wacker Neuson
  1. 1
  2. / 4