Nyheter fra Wacker Neuson

11. september 2023, 08:09

Nyheter høsten 2023: utslippsfri og innovativ materialtransport og komfortabel massekomprimering

Den første elektriske teleskoplasteren fra Wacker Neuson: TH412e

Ny i zero emissionserien fra Wacker Neuson er den første helt elektrisk drevne teleskoptrucken fra Wacker Neuson. Den overbeviser med sin løftehøyde på 4,5 meter ved skuffens dreiepunkt og supplerer zero emission porteføljen på en meningsfull måte. Ytelsesegenskapene tilsvarer en konvensjonell dieseldrevet maskin. Det monterte 96 volt litiumionbatteriet er tilgjengelig i to effektnivåer slik at kjøre- og ladetider kan tilpasses optimalt til kundenes arbeidskrav. Den kompakte konstruksjonen gjør at den kan jobbe under trange forhold og uten lokale utslipp. Teleskoptrucken har et batterstyringssystem (BSS) som overvåker litiumionbatteriet, øker dets effektivitet og sikkerhet, og i tillegg utelukker en dyputladning.

Ny e-hjullaster i porteføljen: WL28e

Med den nye elektriske hjullasteren WL28e supplerer Wacker Neuson zero emission porteføljen. I tillegg til den allerede velprøvde modellen WL20e er dermed en større og mer effekt elektrisk drevet maskin tilgjengelig for materialtransport. Alternativt kan kundene velge en førerhytte som med et gjennomtenkt oppvarmingskonsept muliggjør en komfortabel bruk av maskinen hele året. I tillegg er det mulig å velge mellom tre vedlikeholdsfrie litiumionbatterier for å dekke kundenes forskjellige krav til driftstiden. Akkurat som ved teleskoptrucken TH412e overvåkes litiumionbatteriet av det integrerte batterstyringssystemet. ECO-modusen for lengre strekninger hjelper å forlenge batteriets driftstid, men ved behov er det også mulig med fleksible mellomladinger. Ladekabelens plugger kan velges fritt for både hjullasteren WL28e og teleskoptrucken TH412e. Dermed er det mulig å lade raskt og tilpasset til den valgte batteristørrelsen. I kombinasjon med den innebygde batteriladeren garanteres en effektiv og sikker ladeprosess.

Ny Dual View-dumper DV45

Det innovative konseptet til Dual View-dumperen der betjeningskonsollen kan dreies 180 grader, er allerede velprøvd på markedet. Føreren kan, avhengig av behovet, se i arbeids- eller kjøreretningen og har i begge tilfeller fri sikt. På den nye modellen DV45 kan den elektrohydrauliske, dreibare førerhytten nå dreies 180° ved å trykke på en knapp på joysticken. I Multi View-modusen, det er det som heter å jobbe med førerhuset rotert sidelengs, har betjeneren optimal sikt over arbeidsområdet på siden og ser nøyaktig hvor han losser materialet eller hvor maskinen beveger seg. Ved å trykke på en knapp setter den automatiske tilbakeføringen av kassen førerhytten automatisk tilbake til utgangsposisjonen. Den innebygde Hill-Hold-funksjonen, en intelligent hellingsovervåking og setebelteovervåkingen med valgfri startaktivering, sørger for ekstra sikkerhet.

Effektiv og komfortabel: nye firetaktsstampere

De nye firetaktsstampere BS62-4 og BS68-4 sørger for økt komprimeringsytelse takket være økt slagfrekvens og slagkraft. Det effektive luftfilteret gir en svært pålitelig filtervirkning med høy kapasitet og dermed en kontinuerlig høy motoreffekt. Samtidig har modellen et forbedret føringshåndtak, noe som fører til god balanse og økt komfort ved betjening.

Enda sikrere: Nye dumpermodeller og Active Sense Control

Dumpermodellene DW20, DW30, DW40, DW60 og DW90 har blitt komplett overhalt og er nå enda sikrere. Nye funksjoner som kameravaskeanlegget for front- og ryggekamera, setebeltekontroll inkludert startaktivering, påbyggs- og helningsovervåking samt Hill-Hold- og autostoppfunksjon er nå tilgjengelig for hjuldumperne med en nyttelast på to til ni tonn. I tillegg er "Active Sense Control"-objektovervåking nå tilgjengelig som et alternativ for noen dumpere fra Wacker Neuson fra slutten av året: Ved fare for kollisjon reduserer den automatisk dumperens hastighet, om nødvendig til den står helt stille. Systemet beregner automatisk kjøreveien i kombinasjon med hastigheten og griper omgående inn så snart en hindring dukker opp i kollisjonskursen. For parkeringsmanøvrer, lasting, lossing og sleping dempes systemet og settes ut av drift.

  1. 1
  2. / 4