Pålitelig partner i 175 år

12. mai 2023, 12:05

Historien til Wacker Neuson-konsernet strekker seg tilbake til år 1848. Innovative løsninger har stadig revolusjonert bransjen. I 175 år har kunden med kravene sine stått i fokus.

I 1848 la Johann Christian Wacker ned grunnsteinen for suksesshistorien til Wacker Neuson da han grunnla et smedverksted i Dresden. Siden den gang har selskapet skapt innovasjoner, som om og om igjen har revolusjonert arbeidet på byggeplassen. For eksempel klarte Hermann Wacker i 1930 å gjøre en banebrytende oppfinnelse med den første elektrostamperen. Stamperne brukes den dag i dag til massekomprimering. Dette ble blant annet fulgt opp av stavvibratoren for massekomprimering som har vært en markedsleder siden 1934, eller den første reverserbare vibrasjonsplaten som ble en milepæl innen massekomprimering.

Også på området kompaktmaskiner skapte Wacker Neuson stadig nye utviklinger. En innovasjon på området kompakte gravemaskiner er Vertical Digging System VDS som siden 1988 har gjort arbeidet for brukeren mer effektivt, raskere og mer komfortabelt: Dette systemet, som vipper opp overvognen, muliggjør en nøyaktig vertikal graving på et ujevnt underlag, langs fortauskanter og i skråninger. Siden 2005 er også hjullastere med pendelledd, senere også kompakte teleskoptrucker en del av porteføljen til Wacker Neuson for å kunne tilby kundene alt fra én leverandør. En ekte innovasjon ble også oppnådd i 2019 med den første Dual View-dumper: Med hjuldumperens sete- og betjeningskonsoll som kan dreies 180°, beholder betjeneren alltid oversikten, noe som sørger for mer sikkerhet og fleksibilitet på byggeplassen. På denne måten minimeres farene på byggeplassen. 

Suksesshistorie zero emission

Med introduksjonen av zero emission-serien gikk Wacker Neuson i 2014 nye veier og inntok på ny en pionerrolle: De første elektrisk drevne maskinene og apparatene var to batteristampere og den batteri-elektriske hjullasteren WL20e. Siden den gang har porteføljen stadig blitt utvidet, og omfatter nå også elektriske vibrasjonsplater, gravemaskiner, hjul- og beltedumpere og om ikke så lenge en e-teleskoptruck. Dermed kan allerede i dag en typisk byggeplass midt i byen drives uten direkte avgassutslipp og ekstremt støysvakt. For Wacker Neuson handler det – i tillegg til det mangfoldige produkttilbudet – derimot om å betjene hele zero emission-økosystemet: fra ladeinfrastrukturen via tjenester, finansieringstilbud og ulike bruksmodeller til en livssyklusanalyse av batteriet. Et eksempel er Charging Box – en “powerbank for byggeplassen”. Dette mobile energilageret på basis av litiumionebatterier gir mulighet for en kontinuerlig energiforsyning – selv uten byggestrøm.

Digitale løsninger for effektivt arbeid

Innovasjon er en del av Wacker Neuson-DNA-et – nå som før. Med digitale løsninger sørger Wacker Neuson for mer effektivitet og transparens på byggeplassen. Et eksempel er assistansesystemet for betongkomprimeringen ConcreTec. Dette gjør det mulig å komprimere betongdeler reproduserbart på en enkel og transparent måte og i høy kvalitet. På området service sørger Mixed-Reality-brillene “Smart Glasses” for å arbeide mer effektivt: De har allerede vært i bruk hos Wacker Neuson i Sør-Afrika siden begynnelsen av fjoråret. Også ved utviklingen av maskiner spiller digitaliseringen en viktig rolle: Den nye hjulgravemaskinen EW100 har et intelligent Attachment Management-system samt et menneske-maskin-grensesnitt som støtter føreren ved skifte av redskaper via 10-tommers-berøringsdisplayet. Også i fremtiden skal Wacker Neuson fokusere på digitalisering for å forenkle og effektivisere arbeidet på byggeplasser og samarbeidet av alle involverte ved hjelp av intelligent sammenkobling, digitale løsninger, produkter og forretningsmodeller.

Andre milepæler i historien til Wacker Neuson finner du her:

www.wackerneuson.com/175-anniversary

Historisk stamper med forbrenningsmotor i bruk.
Historisk bilde av den første stavvibratoren fra Wacker Neuson.
Neuson gravemaskin med innovativt Vertical Digging System VDS i drift.
DW15e elektrisk dumper og EZ17e Zero Tail beltegraver i bruk på byggeplassen
Historisk stamper med forbrenningsmotor i bruk.
Historisk bilde av den første stavvibratoren fra Wacker Neuson.
Neuson gravemaskin med innovativt Vertical Digging System VDS i drift.
DW15e elektrisk dumper og EZ17e Zero Tail beltegraver i bruk på byggeplassen
  1. 1
  2. / 5