Main Navigation
Main Content

Et tilbageblik: År 2019 hos Wacker Neuson i Skandinavien

For Wacker Neuson går et spændende Bauma-år på hæld. Foruden verdens største messe for entreprenørmaskiner hørte også nyudviklingen inden for zero emission, innovative produkthighlights samt digitale løsninger til årets centrale begivenheder.

Også år 2019 var hos Wacker Neuson i høj grad præget af kundeorientering, fordi en målrettet tilpasning til kundernes behov står i centrum for koncernens strategi.

Fremtidsorienteret innovation

For at kunne tilbyde innovative løsninger, der gør kundernes hverdag væsentligt lettere, inddrager Wacker Neuson allerede sine kunder under udviklingen af et nyt produkt: entreprenørvirksomheder, forhandlere, udlejningsfirmaer og brugere inviteres regelmæssigt til at deltage i såkaldte „Voice-of-Customer“-arrangementer. Her kan de give feedback til produkter i udviklingsfasen. På denne måde inddrages kundernes viden og praktiske erfaring i udviklingsprocessen, og produkterne tilpasses målrettet til kundernes behov. Således blev også Dual View-dumperen, der blev introduceret i 2019, udviklet. Modellerne DV60, DV90 og DV100 med en nyttelast på seks til ti ton sætter nye standarder for uindskrænket udsyn i alle situationer, for hele sæde- og betjeningskonsollen kan drejes 180 grader for dermed at bestemme syns- og køreretningen. Dermed opnår føreren i enhver situation et uindskrænket udsyn over arbejdsomgivelserne.

Emissionsfri byggeplads i indre byzoner

I 2019 voksede zero emission-familien hos Wacker Neuson yderligere. Dermed udbygger Wacker Neuson sin ledende rolle inden for innovation af alternative drev yderligere. Det batteridrevne stavvibratorsystem fra Wacker Neuson, der blev præsenteret første gang på Bauma, er en af nyhederne inden for zero emission. Batteri-omformer-rygsækken gør det muligt at arbejde uden forsyningskabel, hvilket giver brugeren en hidtil uset bevægelsesfrihed og brugerkomfort under betonkomprimering. Det højtydende lithium-ion-batteri leverer energi til en hel arbejdsdag. Desuden hører også den elektriske hjuldumper DW15e med en nyttelast på 1,5 ton samt den batteridrevne pladevibrator AP2650e og den batteridrevne stamper AS60e fra 2019 til udbuddet af emissionsfrie entreprenørmaskiner og -udstyr. Markedsføringen af den fuldelektriske 1,5 tons gravemaskine EZ17e er i øjeblikket under forberedelse – gravemaskinen kan fås fra foråret 2020. Med dette brede produktsortiment kan der allerede nu drives en hel indenbys byggeplads helt uden udstødningsemissioner og meget støjsvagt.

Messehøjdepunkter 2019: Bauma

2019 var et spændende messeår – Bauma blev afholdt i april og havde 620.000 besøgende. Mærkerne Kramer og Wacker Neuson udstillede sammen på et areal på 6.000 kvadratmeter. Særligt de nye produkter fra zero emission-serien, der stod i centrum for messepræsentationen under overskriften #electrifiedbauma, sørgede for en elektrificerende oplevelse, men også pariserhjulet på messestanden begejstrede mange tusinde gæster. Derudover var der fokus på digitale emner som eksempelvis telematikløsningen EquipCare i centrum.

Helt emissionsfri byggeplads i København

I København behøvede man i efteråret 2019 ekstremt lydsvage entreprenørmaskiner til lægning af el-kabler i den indre by, for på grund af butikkernes åbningstider skulle anlægsarbejdet overvejende udføres om natten. Wacker Neusons zero emission-produkter er perfekt egnede til dette formål: I alt var det brede produktsortiment i brug i ca. fire uger: fra prototypen af gravemaskinen EZ17e og dumperen DW15e og hjullæsseren WL20e til den batteridrevne stamper og en batteridrevet pladevibrator.

Derudover præsenterede Wacker Neuson både nyheder og velkendte produkter på forskellige messer. Her stod de emissionsfrie produkter, der er meget efterspurgte i Skandinavien, i centrum. Til disse messer hørte 'Entreprenad Live' og 'Borgeby Faltdager' i Sverige, 'Arctic Entrepreneuer' i Norge og 'Have og Landskab' i Danmark.

Desuden blev der åbnet en ny filial i Kungsängen ved Stockholm for at forbedre kundesupporten yderligere. Den officielle åbningsceremoni bliver afholdt i 2020.